Slik kan du investere i kryptovaluta på tryggest mulig måte

0
698

Det å installere et antivirusprogram er ikke nødvendigvis godt nok når det kommer til å investere kryptovaluta. Mye kryptovaluta har en enorm verdi og det er derfor viktig at du passer godt på investeringen din slik at ingen forsøker å hacke deg eller stjele investeringen din.

I denne artikkelen skal vi gi deg non gode tips på hvordan du kan gjøre investeringen din så trygg som overhodet mulig. Du kan aldri være helt sikker på at ingen ting kommer til å skje, men hvis du benytter deg av disse tipsene vil du være mye mer trygg når du investerer i kryptovaluta.

Pass på din wallet

For det første så er det viktig at du flytter investeringen din fra børsen og til en wallet. En wallet er på mange måter en digital lommebok som lar deg oppbevare kryptovalutaen din trygt borte fra børsen. På den måten har du sikker tilgang til investeringen din og du trenger ikke bekymre deg for at noen skal stjele den fra deg. Når du registrer nå gratis hos en wallet så får du også en adresse til din wallet. Dette er på mange måter likt som et kontonummer og det er denne adressen du skal skrive inn når du skal sende din investering fra en børs og til din egen eller noen andres wallet.

Adressen din består av mange forskjellige bokstaver og tall noe som fører til at mange velger å kopiere og lime inn adressen sin i feltet hos børsen slik at de er sikre på at det er riktig. Dette er veldig smart ettersom det er ekstremt viktig at du skriver inn riktig adresse, men samtidig er det noe annet du skal være obs på. Når du kopierer inn adressen så er du fremdeles nødt til å trippelsjekke den fordi det er noen hackere som klarer å kopiere inn sin egen adresse i det du trykker «lim inn». Da kan du ende opp med å sende investeringen din til en hacker og da er det ingen måte å få den tilbake på.

Sterke passord og innlogging

Det er også viktig at passordet til din wallet er sterkt. Da snakker vi ikke om å legge til «123» bak det normale passordet ditt. Over 50% av internettbrukere bruker det samme passordet på et flertall av plattformer, men i din wallet blir du nødt til å velge et sterkt passord. Vi anbefaler at du bruker et passord som kun består av forskjellige tall og bokstaver slik at det omtrent er umulig å finne ut av.

For å huske dette passordet så kan du bruke online tjenester som lar deg lagre passordene i skyen. For å komme inn på disse tjeneste blir du nødt til å logge inn med for eksempel en kode fra telefonnummeret ditt eller med Google Authenticator. Dette gjør at det er ekstremt vanskelig for en hacker å både bruke din Google Authenticator, logg inn og finne passordet ditt eller skjønne passordet ditt. Dermed er du nokså hacker-sikret når du investerer i kryptovaluta. 

Forrige artikkelEn guide til Bitcoin for nybegynnere
Neste artikkelVelg riktig børs når du skal investere i kryptovaluta