En guide til Bitcoin for nybegynnere

0
615
En guide til Bitcoin for nybegynnere

De aller fleste har hørt om Bitcoin og fått med seg at det er en kryptovaluta, men hva er egentlig kryptovaluta og hvordan fungerer Bitcoin? Dersom du er en av dem som ikke helt forstår hva alt styret rundt Bitcoin er – ja da har du kommet til rett sted.

Vi skal nemlig gi deg en liten nybegynner guide slik at du kan være med i diskusjonen om Bitcoin ved neste familieselskap. Vi skal også forsøke å gjøre det så enkelt som mulig slik at det ikke blir noen misforståelser.

Teknologien bak den mye omtalte mynten

Bitcoin ble først lanser i 2009 av Satoshi Nakamoto. Det som er litt spennende med Nakamoto er at vi vet faktisk ikke helt hvem dette er. Det er nemlig et hemmelig dekknavn, så hvem som faktisk står bak Bitcoins suksess det er usikkert. Uansett så fungerer denne kryptovalutaen på noe som heter et blockchain nettverk. Vi skal straks gå igjennom hva det betyr, men det er denne teknologien og dette nettverket som har gjort kryptovaluta generelt til et så hett samtaleemne. Det er altså ikke selve mynten eller token som er så populær, det er alt det den kan gjøre og tilgangen den gir deg til nettverket.

BTC er navnet på mynten til Bitcoin og denne mynten opererer ved hjelp av blockchain teknologi eller blokkjedeteknologi som vi ville kalt det på norsk. Det denne teknologien gjør er at du gjennomføre transaksjoner uten hjelp av en tredjepart som for eksempel en bank. Det betyr at når du og jeg skal sende Bitcoin til hverandre så trenger vi ikke å spørre banken om lov eller godkjenne noe med BankID, det er en transaksjon som bare du og jeg styrer og har kontroll på. Det er kanskje ikke så lett å forstå hvorfor dette er så viktig for mange, men husk at i mange land utenfor Norge så kan man rett og slett ikke stole på de som styrer bankene.

Bitcoin blir et statussymbol

Nå er det jo sånn at Bitcoins verdi er helt ekstremt høy, noe som betyr at Ola Nordmann ikke har råd til å kjøpe Bitcoin hos for eksempel bitcoinscodepro.com/se. Det er også veldig lite sannsynlig at denne verdien kommer til å synke med det første. Bitcoin var på mange måter de som startet hele kryptovalutatrenden og det er derfor mange som kommer til å være lojale til Bitcoin. Derfor tror mange at Bitcoin kommer til å slutte å bli sett på som en investering, men at det heller blir et slags statussymbol mellom de aller rikeste i verden. Vi andre kommer rett og slett ikke til å ha råd til å kjøpe den populære mynten.

Det å virkelig forstå hvordan kryptovaluta fungerer, det kan være veldig omfattende og vanskelig, men det er absolutt et spennende tema som det kan være kult å lære mer om. Selv om du ikke kan alt om Bitcoin og kyptovaluta helt enda så kan du forhåpentligvis hvert fall delta litt i diskusjonene rundt middagsbordet.

Forrige artikkelGullhandel på nett
Neste artikkelSlik kan du investere i kryptovaluta på tryggest mulig måte