Apache OpenOffice

0
6533
Apache OpenOffice

Kontorpakke som inneholder gratis skriveprogram, regneark, presentasjonsprogram og lignende.

Et godt alternativ til Microsoft Office.

Officepakken kjører på de fleste plattformer, som Windows, Mac OS X og Linux.

Hva er apache openoffice?

Apache openoffice har vokst seg til å bli en av de mest populære gratis kontorpakkene der ute. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva dette programmet er, hvordan det fungerer og hvem som bruker det. Så les videre for å lære mer om Apache OpenOffice! 

Download gratis

Historie

I slutten av 1990-årene begynte Sun Microsystems å utvikle en kontorpakkesuite ved navn StarOffice. I 1999 ble selskapet kjøpt opp av Oracle, og i 2010 ble kildekoden til StarOffice open source, og Apache Foundation tok over videreutviklingen av produktet. I 2011 ble det gitt ut en ny versjon under navnet Apache OpenOffice. 

Apache OpenOffice er i dag en fullverdig kontorpakkesuite som består av tekstbehandlingsprogrammet Writer, regnearket Calc, presentasjonsprogrammet Impress, tegneprogrammet Draw, databasehåndteringsprogrammet Base og matematikkprogrammet Math. De fleste filene som lagres i Apache OpenOffice-format kan også åpnes og redigeres i andre kjente kontorpakker som Microsoft Office og LibreOffice. 

Hvorfor bør en bruke apache openoffice?

En av de store fordelene med Apache OpenOffice er at det er gratis å bruke. I tillegg til dette er OpenOffice et kraftig verktøy som kan brukes til å lage profesjonelle dokumenter, presentasjoner og regneark. OpenOffice er gratis, men det betyr ikke at det er uten sine ulemper. For eksempel, selv om det kan installeres på de fleste datamaskiner, fungerer det ikke alltid jevnt og trutt. Det kan også være litt vanskelig å bruke for nybegynnere. I tillegg har OpenOffice en tendens til å være litt tregere enn andre kontorprogrammer.  

Noen andre ulemper ved OpenOffice er at det ikke støtter alle filformater. Noen av de mest populære filene, som Microsoft Word- og Excel-filer, kan ikke åpnes eller redigeres i OpenOffice. I tillegg tilbyr ikke OpenOffice noen form for teknisk støtte eller opplæring, og det kan være vanskelig å finne ut av brukerproblemer uten ekspertstøtte. Det følger heller ikke med noen slags integrerte verktøy som kunne hjelpe deg med å organisere dokumenter og data. Tiltros for dette har apache openoffice rekke andre fordeler som overgår ulempene. Disse er blant annet: 

Bra programvare

Apache OpenOffice er en programvarepakke for tekstbehandling, kalkulasjon og presentasjoner som er åpen kildekode. Programmet er et gratis alternativ til mer kjente programmer som Microsoft Office og Apple iWork. 

Programmet inneholder alle de vanligste funksjonene man finner i andre tekstbehandlere, kalkulatorer og presentasjonsprogrammer, men det har også noen ekstra funksjoner som gjør det spesielt nyttig for brukere som ofte jobber med dokumenter i flere formater. For eksempel kan Apache OpenOffice åpne og lagre dokumenter i et bredt utvalg av formater inkludert Microsoft Office og Apple iWork. Det støtter også andre populære formater som PDF, ODF og RTF. 

Apache OpenOffice er et kraftig verktøy som gjør det mulig for brukere å lage profesjonelle dokumenter uten å måtte betale en høy pris for kommersielle programmer. Programvaren er tilgjengelig for nedlasting gratis på nettstedet deres. 

Brukervennlig

Apache OpenOffice er en gratis og åpen kildekodeprogramvarekontorpakke som inneholder tekstbehandlingsprogram, regnearkprogram, presentasjonsprogram, tegneprogram og databasehåndteringsprogram. Dette er det beste alternativet for deg som ikke vil bruke Microsoft Office-pakken, eller for deg som ønsker en gratis kontorpakke. Apache OpenOffice har et veldig brukervennlig grensesnitt, og det er enkelt å lære seg hvordan man bruker de ulike programmene i pakken.  

Det er også en god hjelp-funksjon som støtter deg når du trenger det. Det har et stort utvalg av temaer, effekter og clipart du kan legge til dokumentene dine. Og du kan også laste ned flere komponenter fra nettet for å ekspandere funksjonene til OpenOffice. 

Gratis

OpenOffice.org er gratis og open source programvare for tekstbehandling, regnskap, presentasjoner, databaser og mer. Det er tilgjengelig på mange språk, og kan lastes ned fra http://www.openoffice.org/.  

OpenOffice.org har en rik samling av funksjoner for å støtte daglige oppgaver som skrive, regneark, presentasjoner og mer. Programvaren er kompatibel med mange populære filformater som Microsoft Word, Excel og PowerPoint. Det gir deg mulighet til å importere og eksportere data til andre programmer. 

Hva slags institusjoner bruker apache openoffice ?

I tillegg til personlig bruk, er Apache OpenOffice i bruk av en rekke institusjoner. Her er en list over de ulike institusjonene som tar apache OpenOffice i bruk i dag: 

Regjeringer

Regjeringer over hele verden begynner å ta i bruk Apache OpenOffice – det er en gratis og åpen kildekode kontorpakke. Pakken inneholder tekstbehandlingsprogrammet Writer, regnearket Calc, presentasjonsprogrammet Impress, tegneprogrammet Draw, databasehåndteringsprogrammet Base og matematikkformler-programmet Math. 

I tillegg til å være gratis, er OpenOffice en plattformuavhengig programvare som kan brukes på Windows-, Mac- og Linux-datamaskiner. Dette gjør det spesielt nyttig for regjeringer og andre organisasjoner som har behov for å bruke forskjellige operativsystemer. 

Utdanningsinstitusjoner

I dag er det mange utdanningsinstitusjoner som tar i bruk Apache OpenOffice. Dette er et gratis og open source kontorprogram, og det er en fin alternativ til andre dyre programvarepakker. Apache OpenOffice inneholder alle de nødvendige verktøyene du trenger for å gjøre en god jobb, inkludert et tekstbehandlingsprogram, regneark, presentasjonsprogram og database. Det er enkelt å installere og bruke, og det er kompatibelt med de fleste operativsystemer. 

Selskap

I den siste tiden har vi sett en økning i antall bedrifter som tar i bruk Apache OpenOffice. Dette er et gratis og open source kontorpakke som kan erstatte kommersielle alternativer som Microsoft Office. Apache OpenOffice inneholder en tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram, databasehåndtering og et tegneprogram. 

Pakken har støtte for de fleste dokumentformater, slik at det er enkelt å bytte fra et kommersielt til et gratis program. I tillegg er det svært brukervennlig, noe som gjør det til et godt valg for bedrifter som ønsker å spare penger på kontorkostnader. 

IT-bransjen

I tillegg til at Apache OpenOffice er gratis, så er det også en av de mest brukte office-pakkene blant profesjonelle. Dette skyldes blant annet at det er kompatibelt med de fleste andre office-pakker, og at det har et intuitivt brukergrensesnitt.   

IT-bransjen har stadig mer begynt å ta i bruk Apache OpenOffice, og det gjelder spesielt blant fagpersoner som utvikler programmer og systemer. Dette skyldes at Apache OpenOffice er et kraftig verktøy som de fleste utviklere vil være komfortable med. Det har et rikt utvalg av funksjoner, inkludert tekstbehandling, regneark, presentasjonsverktøy og andre kontorapplikasjoner. 

Apache openoffice sine seks applikasjoner

Apache OpenOffice er en gratis kontorpakke som inneholder seks applikasjoner:  

 1. RegnearkOpenOffice-regnearket er et gratis, åpent kildekode-program som tilbyr full funksjonalitet for alle de viktigste kontorfunksjonene. Programmet inkluderer tekstbehandling, presentasjoner, regneark, databaser og tegneprogrammer. OpenOffice-regnearket har mange fordeler. For det første er det gratis å bruke. Det betyr at du ikke trenger å betale for noe programvare for å kunne bruke det. For det andre er OpenOffice-regnearket en svært allsidig og fleksibel programvare. Du kan enkelt tilpasse programmet etter dine egne behov og ønsker. Programmet er også veldig brukervennlig, slik at du ikke trenger å være en ekspert for å kunne bruke den på en effektiv måte. Det finnes imidlertid også noen ulemper med OpenOffice-regnearket. Det første er at det ikke har så mange funksjoner som andre mer avanserte regnearkprogrammer. Det har også begrenset støtte for å importere data fra andre kilder, noe som betyr at du må tilpasse dataene manuelt for å få dem til å passe inn i OpenOffice-regnearket. Programmet støtter heller ikke samarbeid mellom flere brukere, slik at det er vanskeligere å jobbe med noen som ikke er i nærheten. 
 2. PresentasjonsprogramNår du lager en presentasjon i Apache OpenOffice, har du mange verktøy tilgjengelig for å gjøre det akkurat slik du vil. Du kan velge mellom et utall ferdige maler, eller lage dine egne. Du kan også enkelt legge til bilder, videoer og animasjoner for å gjøre presentasjonen mer levende. I tillegg har Apache OpenOffice støtte for flere språk, slik at du kan bruke det uansett hvor i verden du befinner deg. 
 3. TegneprogramTegneprogram i Apache OpenOffice er en kategori av programmer som brukes til å lage og redigere grafikk. De fleste tegneprogrammer i OpenOffice er en del av et større program, som for eksempel Draw eller Impress. Det finnes også enkelte frittstående tegneprogrammer, som for eksempel Math eller Base. 
 4. DatabaseprogramEn database er et system som brukes til å lagre og hente informasjon. Databaser kan være alt fra små, enkle systemer som lagrer noen få data til store, komplekse systemer som lagrer millioner av data. Apache OpenOffice er et gratis og open source kontorpakke som inneholder et databaseprogram. Databaseprogrammet i Apache OpenOffice er veldig enkelt å bruke, og det gjør det perfekt for folk som ikke har mye erfaring med databaser. 
 5. LigningsredigeringApache openoffice er et kontorprogram som lar deg lage og redigere tekstfiler, regneark og presentasjoner. Du kan også bruke det til å designe nettsider. Det er gratis å laste ned og bruke. Det finnes mange forskjellige måter å redigere en ligning i Apache OpenOffice. Du kan bruke verktøyene i programmet til å justere størrelsen på teksten, endre farge eller legge til symboler. Hvis du vil ha mer kontroll over hvordan ligningen ser ut, kan du bruke HTML-kode til å redigere den.  
 6. TekstbehandlerApache OpenOffice-tekstbehandleren er et verktøy som lar deg lage tekstarbeid i et format som kan åpnes på mange forskjellige operativsystemer. Det har en rekke funksjoner, inkludert muligheten til å legge til bilder, tabeller og lenker. Teksten kan også formateres for å ligne på den som finnes i andre programvarer, slik at du enkelt kan bruke denne teksten i andre programmer. 

Ofte stilte spørsmål om apache openoffice

Hvordan skaffer jeg meg apache openoffice?

OpenOffice er en gratis og åpen kildekode kontorpakke som inneholder tekstbehandlingsprogram, kalkulator, presentasjonsprogram, databaseprogram og tegneprogram. Du kan laste ned OpenOffice fra http://www.openoffice.org/ . Når du har installert OpenOffice, må du starte programmet for første gang ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller i Start-menyen. 

Hvorfor er apache openoffice gratis?

Dette prosjektet har til hensikt å lage et komplett kontorpakke som er kompatibel med de store proprietary-pakkene. Apache OpenOffice inneholder tekstbehandlingsprogrammet Writer, presentasjonsprogrammet Impress, kalkulasjonsprogrammet Calc, tegning- og mønsterdesignprogrammet Draw, regnearkbehandlingsprogrammet Spreadsheet og databasebehandlingsprogrammet Base. 

Apache OpenOffice er gratis fordi det er et åpent kildekode prosjekt. Dette betyr at alle kan se og endre koden for programvaren. Gratis programvare gir brukerne friheten til å bruke programvaren på den måten de ønsker, enten det er privat eller profesjonelt. I tillegg tilbyr Apache Software Foundation støtte og utvikling av Apache OpenOffice, noe som gjør det til et trygt valg for brukere. 

Hva kan jeg bruke apache openoffice til ?

Det er en kilde åpen kontorpakke som inneholder tekstbehandlingsprogram, regneark, presentasjonsverktøy, tegninger og databasehåndtering.   

Du kan bruke Apache OpenOffice til å gjøre diverse oppgaver som:  

 • Skrive, redigere og formatere tekstdokumenter. 
 • Designe presentasjoner med bilder, videoer og lyder. 
 • Opprette regneark for å sammenligne data, holde styr på budsjetter og utføre komplekse matematiske beregninger. 
 • Tegne skisser med et bredt utvalg av tegningsverktøy. 
 • Lagre data i en database og foreta raske søk og analyser av denne informasjonen. 

Hva slags datamaskin trenger man for å bruke apache openoffice?

For å bruke Apache OpenOffice, trenger du en datamaskin med et operativsystem som støttes. De fleste moderne operativsystemer (Windows, macOS og Linux) er kompatible, så dette er ikke et stort problem. Du trenger også minst 512 MB RAM for å bruke Apache OpenOffice på en datamaskin. 

Hvem lagde apache openoffice?

Apache OpenOffice er et gratis kontorprogram som kan brukes på mange forskjellige operativsystemer. Programmet ble opprinnelig utviklet av Sun Microsystems, og det første versjonen ble lansert i mai 2002. I januar 2010 ble Sun kjøpt opp av Oracle Corporation, og Apache OpenOffice ble et fritt prosjekt drevet av fellesskapet. I juni 2011 ble den første versjonen av Apache OpenOffice lansert. 

Er apache openoffice trygt å bruke?

Apache OpenOffice er et gratis og open source kontorpakke som har eksistert i over 20 år. Det er svært populært blant brukerne, og det er en av de mest betrodde kontorpakkene på nettet. Apache OpenOffice er kompatibel med de fleste operativsystemer, inkludert Windows, macOS og Linux. Pakken inneholder tekstbehandlingsprogrammet Writer, regnearkprogrammet Calc, presentasjonsprogrammet Impress, tegning- og malprogrammet Draw, databasehåndteringsprogrammet Base og matematikkprogrammet Math. 

Pakken har et intuitivt grensesnitt som gjør det enkelt for alle å begynne å bruke programmene. Alle programmene i Apache OpenOffice har omfattende hjelp- og veiledningsressurser som gjør det enkelt å lære seg hvordan du bruker dem. Programmene oppdateres jevnlig for å sikre at de alltid er kompatible med de nyeste operativsystemene og nettleserne, og det er alltid tilgjengelig gratis støtte fra Apache OpenOffice-fellesskapet. Alt i alt er Apache OpenOffice en trygt og pålitelig kontorpakke å bruke. 

Forrige artikkelHvilke program du bør laste ned på din PC
Neste artikkelLibreOffice