AVG Antivirus Free

0
3115

Gratis antivirusprogram fra AVG. AVG Antivirus Free inneholder grunnleggende beskyttelse for din datamaskin, og er enkelt å bruke. Programmet er blant de mest populære antivirusprogrammene på markedet. Du kan også kjøpe AVG Antivirus i full versjon på norsk her.

Download gratis

AVG AntiVirus-programvaren er et avansert program og bruker kunstig intelligens (AI) -teknologi for å gjenkjenne mønstre og faresignaler om farlig programvare på datamaskinen din og på nettet. Den oppdager og blokkerer virus, spyware, ransomware, adware og andre skadelige programmer som kan infisere harddisken din, og advarer deg om potensielt skadelige koblinger og skanner nettsider for farlig programvare.

AVG fungerer i bakgrunnen når datamaskinen din er slått på, og når programmet oppdager en trussel, varsler det deg og plasserer de infiserte filene i karantene, slik at du ikke får tilgang til dem ved et uhell.  Deretter kan du enkelt fjerne filene med noen få klikk.

Funksjoner og brukervennlighet

AVGs AntiVirus FREE har mange nyttige funksjoner som man vanligvis ser hos dyre antivirusprogrammer. Og i motsetning til mange andre gratisprogrammer, gir AVGs antivirusprogram deg muligheten til å konfigurere det hele selv, hvis du ønsker det. 

Hvis du allerede har et innebygd antivirusprogram, så kan du fortsatt laste ned AVG som sikkerhetskopi. Den passive modusen gjør at den kan kjøres som sikkerhetskopibeskyttelse mens den ikke forstyrrer det primære antivirusprogrammet. Hvis AVG fanger noe primærprogrammet går glipp av, så får du beskjed med en gang.

AntiVirus FREE kommer dessuten med en File Shredder som lar deg slette filer permanent ved å bruke den samme teknologien som det amerikanske forsvarsdepartementet, og en Scan Control som lar deg tilpasse hvordan den skal utføre skanningene.

Last ned og installer

Det tar utrolig kort tid å laste ned AVGs AntiVirus FREE, og de fleste bruker ikke mer enn 2-3 minutter fra man begynner å laste ned til det hele er installert. Installasjonsprogrammet gir deg enkle instruksjoner for nedlasting og installasjon av systemet, noe som gjør at selv de mest uerfarne computerbrukerne ikke har noen problemer med å få det hele til å fungere.

Når du har fått det hele på plass, så kan du se frem til et antivirusprogram hele tiden er på vakt. AVG oppdager malware på internett daglig og blokkerer dem, og sender dem også til AVG-nettlaboratoriet for analyse. Deretter oppdaterer AVG alle brukene sine med den nye informasjonen.

Mange antivirusprogrammer fyller mye og gjør at maskinen kjører langsommere. Men med AVG rapporteres det om minimal innvirkning på datahastigheten når man kjører antivirus-skanninger, og datamaskinens vanlige operasjoner kjører problemfritt mens det skanner etter virus.

AVG på iOS

AVG har ikke alltid fungert så godt med Apple-produkter, men nå er den kompatibel med datamaskiner som kjører iOS. Selskapet har også programvare for iPhone eller iPad, men det er ikke antivirusprogramvare. I stedet kan du få et VPN-program for en liten månedlig avgift som fungerer på disse Apple-enhetene. En VPN kan uansett være en god beskyttelse, og et slikt program gjør det vanskeligere for trusler å finne deg. På den måten kan du alltid være trygg på nettet, uansett om du handler, overfører penger, spiller spill, laster opp bilder på Instagram eller bare surfer rundt på nettet. 

Du kan også kjøpe AVG Antivirus i full versjon på norsk her.

Forrige artikkelMcAfee Total Protection
Neste artikkelAvast Premium Security