Praktiske og morsomme gratisprogrammer for Mac

0
1505

Selv om man allerede får en god del nyttig programvare på Mac-maskinen fra før, finnes det også et stort utvalg apper og programmer som kan lastes ned gratis fra Mac App Store. Her er et lite utvalg av noen applikasjoner og programmer som kan være av interesse for Mac-brukere av alle typer.

Darktable

Dersom man er på utkikk etter et bildebehandlingsprogram som fungerer som Lightroom, men som du slipper å betale for kan Darktable være verdt et forsøk. Programmet lar deg redigere bilder i RAW-format og gir deg en rekke verktøy og funksjoner for mer avansert redigering enn de enkleste programmene.

Gjennom å besøke App Store kan du enkelt laste ned programmet. Er man av den utålmodige typen kan man finne et spill på nett mens man venter på at nedlasting og installering skal bli ferdig. Hos Maria Casino kan man finne en mengde underholdning mens man venter og de tilbyr i tillegg ofte bonus på en rekke spill.

F.lux

For alle som sitter mye foran Mac-en vil nok de fleste på et tidspunkt ha følt på at man fort kan bli sliten i øynene av å stirre for lenge på skjermen. Med F.lux vil du få hjelp til å beskytte øynene ved at fargene på skjermen justeres automatisk etter hvilken tid på døgnet det er. På kveldstid vil mye av det blå lyset, som er det mest anstrengende for øynene begrenses og lyset blir varmere ved å heller bruke gult lys.
I tillegg til å være mindre anstrengende og skadelig for øynene, hevder også utvikleren at programmet vil gi deg bedre nattesøvn. Sitter man mye foran dataskjermen vil det absolutt kunne anbefales å prøve F.lux.  

Evernote

Evernote er nok et program som er godt kjent for mange allerede og fungerer som en notatblokk på Mac-en. Her kan man enkelt sortere, skrive, redigere og notere ned ting man måtte ønske. Enten det er snakk om å ta notater fra et foredrag, kortspill, lage en rask handleliste, kryssord eller hva som helst annet man måtte ha behov for. Det fine med Evernote er at man raskt og enkelt kan legge til ting som PDF’er, bilder eller kopierte linker fra internett inn i notatene.

Man kan også skanne ting og konvertere dem til digitale notater og legge dem inn i arkivet. Med muligheten til å sortere notatene i egne notatbøker holder man samtidig enkelt orden i alle notatene man lager.

myTuner Radio

Dersom man er glad i å høre på radio og ønsker et program hvor man har alle verdens kanaler samlet på ett sted er myTuner Radio noe for deg. Her kan man lagre sine favoritt stasjoner og podkaster, slik at man enkelt kan finne tilbake til dem når man ønsker å lytte til dem. Utvalget er også enormt så her er det omtrent umulig å ikke finne noe man liker.

I tillegg til de nevnte programmene finnes det også en mengde andre gratisprogrammer man kan finne på nett.

Forrige artikkelNordicBet app
Neste artikkelGratisprogrammene som kan anbefales for bildebehandling