Historien om VR

0
895
Gir gratis nettcasino odds bonus Norge?

Virtual reality har kommet langt på kort tid. Mange tenker på VR som en ny teknologi, men historien går faktisk tilbake til 1800-tallet. I dette blogginnlegget skal vi ta en titt på historien til VR og hvordan den har utviklet seg gjennom årene.

Vi vil også diskutere noen av de viktigste milepælene som har ført til den nåværende tilstanden. Så hvis du er interessert i VR, eller bare er nysgjerrig på opprinnelsen, fortsett å lese!

Spillindustrien spilte en stor rolle

Spillindustrien var ikke bare opphavet til VRs historie; det er også en av sektorene som inkorporerte VR-teknologier sterkt i tilbudene sine. I dag er det mange forskjellige spill av forskjellige sjangere som tilbyr disse oppslukende opplevelsene, for eksempel eventyrspillserien Star Wars VR, pokerkamper på PokerStars VR eller sjakkspill på Chess Ultra.

Ulike bruksområder for VR

Det er ikke bare underholdningsindustrien som har tatt VR-teknologi og drevet med den. VR brukes også i ulike treningsprogrammer, som flysimulatorer, kirurgiske simuleringer eller kjøresimuleringer. Det er til og med museer som har laget VR-utstillinger, for eksempel National Museum of American Historys «Spark!Lab».

Det første VR-headsettet

Det første VR-headsettet ble laget av Jaron Lanier på 1980-tallet. Den besto av fem skjermer montert oppå hverandre med en LCD-skjerm for visning av bilder eller videoinnhold. Denne enheten ble kjent som «The EyePhone» fordi den lignet Apple Inc. sin iPhone sett ovenfra (uten noen tilbakeknapper).

Mange bedrifter bruker VR i dag

I tillegg er det også noen selskaper som prøver VR-teknologi, slik som Google Cardboard, Sony PlayStation VR Gear VR Oculus Rift HTC Vive Samsung Galaxy S III Note II Nokia Lumia 920 Microsoft HoloLens Dive maskinvare og programvare VR-systemer fra Google VR og Facebook Oculus VR .

Første VR-arkadespill

Det første virtuelle virkelighetsarkadespillet ble laget av Nintendo i 1986 kalt Virtual Boy. Verdens største VR-arkade ligger i Kowloon, Hong Kong med mer enn 100 maskiner som kjører samtidig på flere etasjer med plass (teoretisk sett i stand til å støtte opptil 500 brukere). VR-arkader blir mer populære i Kina, Japan og USA.

Et VR-headset for telefonen din

I tillegg til alle disse high-end VR-headsettene, finnes det også en rekke VR-headset som fungerer med smarttelefonen din. Disse inkluderer Google Cardboard, Samsung Gear VR og Oculus Rift DKII.

Fremtiden til VR

Så, hva er det neste for VR? Vel, det er vanskelig å si sikkert, men det er et par ting vi kan forvente. For det første blir VR mer og mer tilgjengelig for den gjennomsnittlige personen. I tillegg til de mange VR-headsettene som er tilgjengelige nå, kan vi også forvente flere VR-aktiverte smarttelefoner i nær fremtid.

For det andre begynner VR å bli brukt til mer enn bare underholdningsformål. Vi ser et økende antall bedrifter og organisasjoner som bruker VR til opplæring og utdanning. Denne trenden vil sannsynligvis fortsette etter hvert som VR blir mer populær og rimelig.

Endelig kan vi forvente enda bedre grafikk og realisme i VR-opplevelser i årene som kommer. Med teknologier som virtuell virkelighet, utvidet virkelighet og kunstig intelligens på vei oppover; VR-headset kommer til å bli kraftigere enn noen gang før. Dette betyr at VR-spillere vil kunne nyte enda høyere nivåer av fordypning i favorittspillene deres!

Konklusjon: VR er ikke bare for underholdningsformål lenger, men brukes også av bedrifter og organisasjoner som opplæringsverktøy fordi det nå har blitt rimeligere med bedre grafikkrealisme i VR-opplevelser. For eksempel bruker mange bedrifter VR i dag som f.eks

  • Google Cardboard
  • Sony Playstation VR-utstyr
  • Oculus rift
  • HTC Vive
  • Samsung Galaxy S III Note II
  • Nokia Lumia 920
  • Microsoft Hololens Dive
  • Maskinvare- og programvaresystemer fra Facebook & Oculus VR

Det skal bli spennende å se hvordan teknologien utvikler seg med årene. Siden alle de største selskapene bruker VR, er det liten tvil om at det vil vokse raskt. Forbrukere begynner også å bli vant med å bruke teknologien. Dessuten kan VR kobles opp mot så mange andre teknologier. Det betyr at vi fort kan få en rekke synergier, noe som igjen byr på enda flere nye teknologier!

Forrige artikkelSlik velger du riktig internettleverandør
Neste artikkelHva er NFT?