Google Lens

0
1739

Google er kanskje vår tids aller største selskap. De startet opp sin drift på slutten av 90-tallet, men har med sin evne til å gi oss de beste søkeresultatene nådd toppen på rekordkort tid. I dag er det allikevel ikke søkemotorens evner som fører til deres enestående posisjon. Det er heller all informasjonen som flyter gjennom denne. Grunnen til at informasjon er så viktig er at vår tids aller mest spennende teknologi, nemlig kunstig intelligens, blir drevet fremover av informasjon. Google Lens er et eksempel på dette. Akkurat som taleassistenter opp gjennom årene har forbedret seg i henhold til å forstå hva vi mennesker sier, så har denne appen forbedret seg i henhold til å forstå hva den ser rundt seg. Det er dette kunstig intelligens og dets nød for påfyll av informasjon handler om. Algoritmene er i utgangspunktet langt fra feilfrie. For eksempel kunne ikke kunstig intelligens bare for et par år siden skille mellom hunder og muffins. I dag seiler derimot Google Lens opp som en favoritt blant de aller fleste som nyter teknologi i hverdagen. Men hva er egentlig Google Lens?

 

Dette er Google Lens

Appen Google Lens kan i dag fås til de fleste smarttelefoner. Denne appen ble lansert i 2017, men den har ikke fått virkelig fotfeste før nå. Appen baserer seg på at du skal kunne ta frem kameraet ditt og søke i Google sine databaser ved hjelp av synet. Se for deg at du står foran en statue i en park og ikke aner hvem det er statue av. Ingen plaketter eller lignende gir deg svaret heller. Ideen er her at du skal kunne ta ut din telefon, og Google vil gjenkjenne statuen gjennom ditt kamera. Appen vil deretter tråle databasene og finne frem den relevante informasjonen for deg. Det er ikke rart at Google Lens har blitt spådd til å bli en av tidenes apper av mange eksperter. Bruksområdene her er ekstremt mange, men kanskje aller mest interessant er det innen business.

 

Shopping med Google Lens

Hver gang teknologi utvikler seg i nye retninger, så er det alltid noen som sitter på enden av setet og er klar for å benytte teknologien innen business. Google Lens er naturligvis ingen forskjell, og her har mange slengt seg på. Det aller mest spennende er kanskje hvordan vi kan bruke telefonen mens vi nå shopper. Noen ganger finner vi ikke alt vi leter etter, enten det er produktet i seg selv, viktig informasjon eller andre ting rundt produktet eller tjenesten. Med Google Lens trenger vi ikke en gang å søke etter dette. Tar du opp telefonen (les guide til Iphone )og peker kameraet på gjenstanden, så søker din mobil av seg selv. Det er liten tvil om at dette er et langt steg inn i fremtiden. Vi ser frem til å se på hvordan entreprenørene kan benytte seg av denne teknologien, da spesielt i henhold til business. Det blir en spennende reise å være med på, for dette har jo tross alt akkurat bare startet!

 

Forrige artikkelProgramvare som skaper underholdning
Neste artikkelVPN til Android