Gullhandel på nett

0
508

Det er lett å overse den klassiske gullbarren i dagens hypermoderne verden med “alternative coin” som Bitcoin og Dogecoin, og ulike nettsteder for trading av disse og andre investeringsobjekter, men: Gull er og forblir en solid handelsvare, samt en god investering. Det skulle jo bare mangle at en også kan kjøpe og selge gull over nettet!

Å selge på nett krever kunnskap

Som for all investering og salg bør en lese seg opp om emnet, og finne frem til tips rundt å selge gull, og sist bør du også finne frem til en handelsportal du føler deg trygg på. Som vi var inne på i vår artikkel om krypto – og investeringer er det flere portaler. I siste ende går det for den nye i feltet å finne en rett kilde på informasjon og kunnskap. – For, i salg av gull er det sant at kunnskap er makt.

Flere steder å henvende deg, flere måter å selge på

Det er flere nettsteder som tilbyr investering i gull, og salg av gull fra din portefølje. Igjen er det lurt å lese seg opp og å finne rett sted for ditt marked og dine behov for å selge gull.

Det er også flere muligheter for hvordan dette skal foregå. En kan velge tradisjonell metode med å selge en fysisk gjenstand av gull og sende denne i posten. Dette høres kanskje gammelmodig ut, men det er bare å gå på ulike nettsider for samlere og samlerbørser og se gullgjenstander som selges.  Dersom det velges å gå for denne metoden er det av høyeste viktighet at transaksjonen mellom kjøper og selger foregår trygt, og at forsendelsen er sikret hele veien frem.

Et annet, mer moderne alternativ, møter vi ofte på investeringsportaler. Disse portalene lar en delta i trading av aksjer og investeringsobjekter, herunder også gull. Man har da ingen fysisk gullbarre, men en eierdel i en sentralbanks gullbeholdning som man fritt står til å selge videre eller holde på som investering.

Det gode med nettbasert trading er at det går på et blunk å kjøpe og selge, og vel så viktig: Det er enkelt å følge med på gullkursen!

Kursen på gull; din pekepinn på når å selge

Gullkursen er som enhver annen oversikt over verdigjenstander. Denne viser utviklingen over tid på gulls prisindeks, og med dette kan du forsøke å kjenne frem til mulige fremtidige endringer. Kursen påvirkes som alt annet på markedet av internasjonal forespørsel, samt ulike politiske hendelser.  Merk også at ulike forhandlere gjerne konkurrerer på å gi best pris sett opp mot gjeldende kurs, så det er verdt å søke litt rundt.

Selg gullet ditt, fra PC-en

Ja, har du gammelt gull liggende er det bare å selge det over samlerbørser på nett. Og, skulle man ønske å starte opp med investering er det få verdidokumenter som kan sammenlignes med gull.

For, oppsummert, er og forblir gull en evig verdi som alltid har et marked for salg. Naturlig nok har dette markedet nå beveget seg online, til stor glede for oss som liker programvare og fremtidsrettede tilbud.

Forrige artikkelSånn får du mer ut av investeringene dine
Neste artikkelEn guide til Bitcoin for nybegynnere