Sånn tar du skjermbilde på Mac’en din

0
1144

Det er lett å ta skjermbilde på Mac’en din. Det finnes til og med en utrolig smart måte å gjøre det på, som du kan lese mer om her. Så slipper du å rote rundt og prøve å finne en oppskrift hver gang du skal ta et skjermbilde.

Hvordan tar man skjermbilde på Mac?

Det er heldigvis ikke vanskelig å ta skjermbilde på Mac. Det er faktisk kanskje til og med mye lettere enn du tror. Når du skal ta skjermbilde trenger du faktisk bare å trykke på et par taster, så fikser Mac’en det helt selv. Det er nemlig sånn at Mac er et særdeles brukervennlig verktøy som man fort venner seg til å bruke, men det blir enda lettere når man kan noen av de mange snarveiene og funksjonene man kan bruke.

Når du skal ta skjermbilde på en Mac, skal du trykke på command, shift og 4-tasten. Så dukker det opp et lite symbol som du kan strekke ut for å justere rammen for bildet du vil ta. Dermed kan du ta et bilde av deler av skjermen eller strekke det ut for å ta bilde av hele skjermen, alt etter hva du har behov for der og da. Når du slipper symbolet med musen, så blir bildet tatt. Hvis du har lyd på kommer det en liten lyd som høres ut som et kamera. Bildet lagres automatisk på skrivebordet, så du kan finne det der hvis du skal sende det til noen.

Vi deler skjermbilder som aldri før

Vi deler faktisk skjermbilder som aldri før og derfor blir det mer og mer relevant å lære seg å gjøre det så effektivt som mulig. Man kan ta skjermbilde av hva som helst som skjer på skjermen. Det kan for eksempel være utrolig smart hvis man jobber og sitter med et teknisk problem som noen skal hjelpe deg med. I stedet for å forklare hva som står på skjermen og hvordan den ser ut når det går galt, så kan man bare ta et skjermbilde kjapt og effektivt og sende det til den som skal hjelpe.

Det er utrolig smart med skjermbilder når man trenger teknisk assistanse med noe på nettet. Det er også noe vi bruker utrolig mye når vi skal dele noe med andre. Kanskje har vi sett noe fint på nettet, vil vise et prosjekt vi holder på med, eller screenshotte en meme eller lignende? Da er et skjermbilde utrolig praktisk så man kan dele ting fort. Det er også praktisk å kunne ta et skjermbilde hvis man skal kopiere mer enn en tekst, og vise en helhet. Det er jo ikke alltid man bare skal dele hva som står, men hvordan noe står, og da er et skjermbilde helt perfekt.

Det er mye mer effektivt å jobbe på Mac og bruke den, hvis man vet om alle de smarte funksjonene og snarveiene. Du kan også lære deg mange andre smarte snarveier og funksjoner på Mac, som gjør det mye mer effektivt. En Mac er utrolig brukervennlig og enkel å betjene når man vet om alle de smarte funksjonene man kan benytte seg av. Så går alt mye fortere.

Forrige artikkelHva er de mest populære nettspillene i Norge?
Neste artikkelFacebook vil strømme jentene!