Facebook vil strømme jentene!

0
656

Under siste verdensmesterskapet brøt kvinnene en ny barriere med over en milliard seere. Snart kan du se kvinnefotball med gratis programvare.

Investorene har endelig for alvor åpnet øynene for hvilke summer som ligger i kvinnefotball. Det satt veldig langt inne. Kvinner har hatt suksess med skihopping, håndball, tennis, golf, svømming og til og med boksing, men fotball har av en eller annen grunn vært sett på som en mer maskulin sport. Kvinnene har derfor hatt en lang vei frem til der de er i dag, men nå ser det ut som det har løsnet. Kvinnefotballen har tydelig et gigantisk vekstpotensiale. Det kommer klart frem av krigen som nå utspiller seg om rettigheter.

Nå er det alvor

Kringkastere som  BBC, Sky Sports, BT Sport, ITV, Channel 4,  og Channel 5 sirkler nå som ulver rundt matfatet og posisjonerer seg for rettigheter til kommende års kvinnefotball. Tidene da kvinnefotballen var noe aktørene fikk gratis er definitivt er over. Til de lokale kringkasternes overraskelse er de nå ikke alene om å sikle etter kvinnenes gunst. Sterke internett aktører som  beIN Sports, Amazon,  Premier Sports, DAZN, EuroSport og Facebook har også meldt sin interesse. 

I Skandinavia er det NENT Group som har kastet seg på karusellen. De burde ha råd til å betale, for de viser allerede over femti tusen timer med kjente idretter som ishockey, fotball, formel 1, golf, basketball og andre superpopulære sportsgrener. At de nå velger å bruke en masse penger på kvinnefotballen er en anerkjennelse og et bevis på at kvinnefotballen endelig har tatt steget helt opp i elitedivisjonen blant populære mediebegivenheter.

Kvinnelige superstjerner

Uansett utfall av stridighetene vil det heldigvis ikke bare være vinnerne av anbudskonkurransene som stikker av med alle pengene. Utviklingen sørger for å dryppe på klubbene også, og ikke minst – på spillerne. Prosessen trekker til seg nye supportere, kvinnefotballen får økt kommersiell verdi, og alt sammen inspirerer selvsagt unge jenter som ønsker å satse på fotball i dag. 

Desto mer medieoppmerksomhet kvinnefotballen får, desto mer lønnsomme og lukrative avtaler vil det bli for kvinnene som er involvert i sirkuset. Snart kan de første kvinnelige superstjernene også innkassere superlønn. Kvinnefotball nevnes nettsider som nuorisopalvelubalanssi.fi og på andre gode sier i Norge, Sverige og Finland. Snart kan alle i hele Skandinavia glede seg over å se gode lag som Manchester City, Chelsea, Liverpool, Frankfurt, Arsenal, og Olympique Lyonnais. 

Viaplay i Norge

I Skandinavia har det ledende strømme selskapet Nordic Entertainment Group (NENT Group), kjøpt eksklusive rettigheter til å vise toppdivisjonene i Tyskland England og Frankrike. Frauen-Bundesliga, FA Women’s Super League, og Division 1 Féminine har fotball av ypperste klasse, og det er også der de beste skandinaviske spillerne har tilhold.  

Stjerner som  Hedvig Lindahl, Pernille Harder, Adelina Engman, og siste men ikke minst den norske vinneren av 2018 Ballon D’Or, vår egen Ada Hegerberg. Hvert eneste år frem til 2022 skal hundre kamper vises direkte på Viaplay, NENT Groups strømmetjeneste. Viktig nyhet for nordmenn og svensker er at NENT Group har kjøpt rettighetene til Sverige og Norges EM-kvalifiseringskamper. Er du ikke opptatt med et morsomt spill på slotsbandit.dk bør du se på jentene! De åpner for en helt ny dimensjon med fantastisk fotball.

Forrige artikkelSånn tar du skjermbilde på Mac’en din
Neste artikkelOREO lager asteroide-sikker kjeks-bunker – i Norge!