OREO lager asteroide-sikker kjeks-bunker – i Norge!

0
1197

Melding til alle OREO fans og aliens: Ikke vær bekymret. Dersom en asteroide treffer jorden vil det fortsatt eksistere Oreo kjeks. Oreo har bygget et dommedags-hvelv.

Trusselen om en global katastrofe når asteroider rammer jorden har inspirert mange til å bygge såkalte dommedags-kamre. Tanken er ikke bare å beskytte overlevende mennesker, men også visse planter, dyr, frø, og nå også – kjeks!

Inspirert av Norge

Oreo har publisert en video på YouTube, der de forklarer Oreo at de ble inspirert av Global Seed Vault på Svalbard, Norge. Det norske frøhvelvets er et veldig seriøst prosjekt, der man i stedet for levende planter og dyr, har et  lagringsanlegg for alle mulige typer frø. Den norske frø-bunkeren ligger i evig kulde, i såkalt permafrost, og dessuten nord for den kjente polarsirkelen. Oreo opplyser at posisjonen til dommedags-bunkeren ikke er hemmelig. Den er 78 ° 08’58.1 «N, 16 ° 01’59.7» E, som plasserer den veldig nær det norske frøhvelvet på Svalbard

Oreo opplyser at hvelvet er godt beskyttet, og at hver kjekspakke er dekket av et beskyttende lag med stoffet Mylar som kan skjerme kjeksen for temperaturer på omlag minus hundre grader til pluss tre hundre grader. En annen veldig god nyhet til aliens eller overlevende mennesker er at Oreo også har lagret glass med pulverisert melk, som bare trenger å bli tilsatt smeltet snø eller is før de er klare til å bli dyppet av Oreo kjeks. Folk som er vant til å more seg med morsomme spill som på slotsbandit.dk vil nok finne mye trøst i en ny-dyppet Orei i melk.

Melk og kjeks

Når produsentene av Oreo har sørget for at den populære kjeksen vil overleve et asteroide regn fra det ytre verdensrommet er det nok mange kjeks-entusiaster som puster lettet ut, fordi kjeks er populært i de skandinaviske landene og omtales ofet på nettsider som comfigo.fi i Finland og andre steder med morsomt og engasjerende innhold.

En annen veldig god nyhet til aliens eller overlevende mennesker er at Oreo også har lagret glass med pulverisert melk, som bare trenger å bli tilsatt smeltet snø eller is før de er klare til å bli dyppet med Oreo kjeks.

En million frø

Det norske globale frøhvelvet, Svalbard Global Seed Vault, er en asteroide-sikker frøbank på den øya Svalbard som ligger i øygruppen Spitsbergen. Hvelvet er etablert for å bevare et bredt utvalg av plantefrø som er duplikat prøver, eller kopier, av frø som holdes i genbanker over hele verden. Frøhvelvet er et forsøk på å sikre tap av frø i andre genbanker under store regionale eller globale kriser. Frøhvelvet administreres under vilkår som er beskrevet i en trepartsavtale mellom den norske regjeringen, Crop Trust og Nordic Genetic Resource Center (NordGen)

Eventuelle overlevende etter asteroide nedslaget vil kunne dyrke korn med frøene fra det norske frølageret på Svalbard. Korn er som kjent helt nødvendig for å lage kjeks, men OREO har ikke opplyst om det medfølger en oppskrift på de kjente kjeksene i bunkeren. Det vil mest sannsynlig bare være helt spesielle nøkkelpersoner som i det post-apokalyptiske samfunnet kan nyte Oreokjeks. Søtsakene vil kanskje erstatte den plassen årgangsvin har i dag. I et pengeløst samfunn er det ikke godt å si hva kjeksen kan verdsettes til, men billig blir det nok ikke.

Forrige artikkelFacebook vil strømme jentene!
Neste artikkelFreeware VS Shareware