Aksjer for nybegynnere – Slik kommer du i gang med aksjehandel på nettet

0
1071

Vurderer du å komme i gang med handel, men er ikke helt sikker på hvordan du kommer i gang? Så kan det være en god idé å lese videre i denne guiden for aksjehandel for begynnere.  

Hvor kan du kjøpe aksjer?

Det er utrolig mange plattformer og muligheter der du kan kjøpe aksjer. Men det som skiller alle de forskjellige plattformene som både Nordnet og banker, er at prisene ofte er veldig forskjellige. Derfor vil vi gjerne å gå gjennom hvilke plattformer du kan kjøpe aksjer på og fortelle deg hvilke fordeler og ulemper som er forbundet med dem.

Banken

Det mest kjente stedet å kjøpe aksjer er selvfølgelig banken, som også gjerne tilbyr å hjelpe deg med å investere i de fleste tilfeller. Her kan du åpne et aksjedepot i banken du er kunde hos, og så er du faktisk allerede  i gang. Det finnes mange forskjellige typer aksjer, så vær sikker på å få god veiledning når du først er i banken. Utbytteaksjer er for eksempel mer og mer populært, og kan være et godt alternativ i forhold til normale aksjer. 

Fordeler

Når du kjøper aksjer gjennom banken din, trenger du ikke dra noe annet sted for å komme i gang. Alt du trenger å gjøre er å kontakte bankrådgiveren din og åpne et depot – og så er du klar til å handle aksjer.

Ulemper

Det er ofte dyrt å kjøpe aksjer gjennom banken, fordi de tar en relativt høy provisjon og har gebyrer i forbindelse med kjøp av aksjer.

Nordnet

Nordnet er Nordens største online børs, og her kan du kjøpe aksjer og verdipapirer over hele verden. Nordnet har også laget et produkt som heter Nordnet Monthly Savings som gir deg fri mulighet til å handle med aksjefond gratis.

Fordel

Du kan handle i aksjer og aksjefond med kurtasje for få kroner, og med deres månedlige oppsparing er det gratis kurtasje uten gebyr. I tillegg kan du også handle aksjer helt automatisk.

Ulemper

Du må registrere deg på en annen plattform enn banken og overføre penger til en annen konto.

Nordnets månedsoppsparing

Nordnet Monthly Savings er en av de nyeste mulighetene til å investere fullstendig passivt og la investeringene dine passe seg selv. Alt du trenger å gjøre er å foreta en permanent overføring til Nordnet-kontoen din, hvoretter Nordnets månedlige oppsparing hver måned trekker beløpet du har bestemt deg for å investere i.

Nordnet har laget en unik løsning som ingen av konkurrentene har, noe som har gjort det til et ekstremt attraktivt alternativ for deg som vil kjøpe aksjer som nybegynner.

Forrige artikkelAVG PC TuneUp
Neste artikkelGoogle Chrome