Google Chrome

0
1243

Chrome er en nettleser som de aller fleste av oss utvilsomt har hørt om, da den raskt har utviklet seg til å bli blant verdens mest populære av sitt slag. Det finnes mange overbevisende grunner for å bytte nettleser til Chrome, og den mest overbevisende av dem er kanskje hastighet.

Last ned gratis

Hastighet og sikkerhet

Ikke bare er Chrome blant de raskeste nettleserne på markedet, den gjør det også godt når det kommer til sikkerhet. Dette er logisk, med tanke på at det er Google som står bak prosjektet. Det finnes en rekke attraktive grunner som kan tiltrekke nye brukere til Chrome, hastighet og sikkerhet er to av dem, en annen merkverdig grunn er kompatibilitet.

Er man vant med å bruke andre Google-tjenester fra før, er det rett og slett mer praktisk å bruke Chrome. Her kan man enkelt integrere sin Gmail-konto, samt Google Drive, Hangouts og andre Google-tjenester, alt under ett tak. Dette betyr at man slipper å logge inn på hver og en av tjenestene man benytter, hver gang man vil bruke dem.

Mange muligheter i en plattform

Etter Chrome har det kommet flere nye prosjekter på markedet, alle bygget på deres plattform. Chrome-nettleseren er bygget på Chromium-plattformen, og på denne plattformen har det blitt opprettet andre nettlesere og prosjekter med samme grunnarkitektur.

Dette betyr at Chrome også tilbyr muligheten til utvikling av deres plattform, slik at nye løsninger alltid kan nå markedet. Chrome er en fantastisk nettleser, bygget på en kraftfull plattform som er i stand til å støtte fremgang og utvikling.

Historien bak Google Chrome

Google Chrome har raskt blitt et av de mest populære valgene for nettlesere siden lanseringen i 2008. Men hvordan begynte det? Google Chrome ble skapt på grunnlag av Chromium-prosjektet, som hadde som mål å bygge en moderne, brukervennlig nettleser med flere funksjoner, inkludert hastighet og sikkerhet. Resultatet ble Google Chrome , som tilbyr brukerne en enkel, intuitiv og sikker nettleseropplevelse.

Hvorfor velge Google Chrome?

Gode grunner til å velge Google Chrome er:

 • Raskeste nettleseren: Chrome bruker den nyeste teknologien for å gi deg raskere internettilgang.
 • Sikreste nettleseren: Chrome gir deg beskyttelse mot farlige nettsider og skadelig programvare.
 • Gratis nettleser: Du kan laste ned og installere Chrome gratis på din pc eller Mac, samt på dine mobile enheter..

Slik laster du ned Google Chrome

 1. Søk på Google Chrome i din browser.
 2. Klikk på «Last ned Chrome»-knappen som du finner på siden.
 3. Når du blir bedt om det, velger du «Kjør» eller «Åpne» for å starte installasjonen. Hvis du ikke får opp disse alternativer, kan det hende at filene dine automatisk blir lagret i et spesielt mappe (f.eks. «Downloads»), og da må du gå inn i denne mappen for å finne filen som heter «ChromeSetup.exe» og dobbeltklikke på den for å starte installasjonen.
 4. Følg instruksjonene som kommer opp på skjermen for å fullføre installasjonen.
 5. Når installasjonen er ferdig, kan du starte Google Chrome ved å søke etter den på datamaskinen din eller trykke på ikonet på skrivebordet.

Google Chrome på mobiltelefonen din

Med lanseringen av Chrome til Android og iOS in 2013, fikk mange brukere muligheten til å bruke Google sin nettleser på sine mobile enheter.
Siden den gang har det skjedd mye med Chrome på mobil. Nettleseren har fått mange nye funksjoner og forbedringer, og er i dag en av de mest populære nettleserene på både desktop- og mobilplattformene.

Her er de beste tipsene du bør vite om for Google Chrome

 1. Bruk snarveier som gjør det enkelt å navigere rundt i nettleseren. For eksempel, hvis du trykker på Ctrl + T åpnes det en ny fane. Klikk her for flere tips til snarveier.
 2. Installer tilleggsprogrammer for Google Chrome. Du kan for eksempel installere adblocker for å blokkere reklame, eller LastPass for å administrere alle dine passord på ett sted. Ta en titt på Play Store og se hvilke tilleggsprogrammer som kan være nyttige for deg.

Oppdag de beste verktøyene for Google Chrome

 1. Bokmerker: Med bokmerker kan du lagre og organisere nettsider slik at du enkelt kan finne dem igjen senere. Du kan lage bokmerker for alle dine favorittsider, eller bare for de sidene du ofte bruker.
 2. Søk: Googles Chrome-nettleser har innebygd søkemotor som gjør det enkelt å finne det du leter etter på nettet. Dette sparer deg for tid og energi som du kan bruke på andre ting.
 3. Historikk: Når du aktiverer historikk i Chrome, blir alle nettsidene du besøker lagret slik at du enkelt kan finne dem igjen hvis du trenger å gå tilbake til noe. Historikk er også nyttig hvis du vil slette alt som er lagret om et bestemt nettsted.
Forrige artikkelAksjer for nybegynnere – Slik kommer du i gang med aksjehandel på nettet
Neste artikkelGoogle Translate