Slik kan du kjøpe kryptovaluta

0
538

Det har vært mye snakk om kryptovaluta de siste årene, helt siden Bitcoin virkelig slo an. Derfor kan det jo være greit å vite hvordan også du kan kjøpe og investere i kryptovaluta dersom det skulle være av interesse.

For det første er det viktig å vite at det å investere i kryptovaluta innebærer en del risiko ettersom markedet opplever så store svingninger. Det vil si at prisen og verdien varierer veldig mye fra dag til dag og til og med fra time til time. Derfor kan det være greit å lære litt generelt om de forskjellige kryptovalutaene før du bestemmer deg for hvilken du ønsker å investere i.

Slik velger du riktig handelsplattform

Når du skal investere i kryptovaluta så blir du nødt til å finne deg en børs som selger akkurat den kryptovalutaen du ønsker å investere i. Det er nemlig ikke slik at alle børsene eller handelsplattformene der ute selger alle de forskjellige valutaene. Hvis du ønsker å handle på en norsk børs så kan du teste ut Firi og eller du kan for eksempel sjekke ut bitcoinprimeapp.com/se for kjøp av Bitcoin. Det viktigste er at børsen du velger kan tilby deg av handel innenfor det du ønsker å investere i.

Deretter er det selvfølgelig viktig at du velger deg en handelsplattform som er trygg og sikker. Stort sett når du velger kjente og store børser så er ikke dette noe problem, men hvis du skal investere i noen av de mindre populære valutaene så kan du absolutt risikere å komme over en børs som kun er der for å svindle deg. Derfor er det lurt å lese anmeldelser av de forskjellige børsene samt sjekke vilkår og betingelser slik at du får et litt bedre bilde av hva de kan tilby. Husk at sikkerhet er det aller viktigste, vi ønsker virkelig ikke at du skal tape penger kun fordi du valgte feil børs.

Økonomisk sikkerhet og budsjett

Det er som sagt et risikofylt marked og det er absolutt noe du bør være litt obs på når du skal begynne med investering i kryptovaluta. For deg som er nybegynner kan det derfor være en god ide å kontakte en megler. Dette er en annen måte å investere på fordi du ikke investerer direkte i mynten i seg selv, men i verdien til mynten. På den måten så kan du kjenne litt på hvordan markedet fungerer og hvordan det er å investere i seg selv, uten at du trenger å oppleve like høy risiko. Når det er sagt så er det viktig å påpeke at dette ikke er helt det samme som å investere i «ekte vare».

Når du investerer i kryptovaluta så er det viktig at du har et maksbudsjett og en exit strategi. Det vil si at du setter et maksbeløp som du har råd eller ønsker å tape, slik at når eller hvis du taper dette beløpet så selger du investeringen din uansett verdi. På den måten har du litt bedre kontroll over din egen økonomi.

Forrige artikkelSånn kommer du som nybegynner i gang med å investere
Neste artikkelSånn får du mer ut av investeringene dine