Gratis programvare for markedsføring

0
750

Det å markedsføre bedriften sin er essensielt for at forbrukerne skal kunne oppdage varene og tjenestene man tilbyr. Det finnes imidlertid svært mange ulike måter å markedsføre bedriften sin på.

Her kan du lære mer om gratis programvare for markedsføring, samt andre kostnadsfrie metoder for markedsføring.

Søkemotoroptimalisering – bli synlig på nett

Mange bedrifter benytter seg av søkemotoroptimalisering (SEO) som en del av sin markedsføringsstrategi. SEO handler om å bli mer synlig i Google.

Dette er i seg selv helt kostnadsfritt, siden mye av jobben handler om å tilpasse innholdet som publiseres på siden.

Mobilvennlig nettside

Et eksempel på en mobilvennlig side er fremtidensbygg.no, som tilbyr bygg og anlegg nyheter Norge. Denne nettsiden lar leserne oppdatere seg på siste nytt i anleggsbransjen enten de surfer fra nettbrett, mobil eller desktop.

Det første du bør gjøre, er å sikre at nettsiden din er mobilvennlig. Svært mange i målgruppen din benytter sannsynligvis mobiltelefon når de leter etter varer og tjenester du tilbyr. Har du en gratis WordPress-side, blir nettsiden din automatisk mobilvennlig.

Et annet eksempel på en mobilvennlig side er GO-Online.no. Besøker du denne nettsiden, vil du se at den tilpasser seg skjermstørrelsen din uansett hvilken enhet du benytter. Slike nettsider prioriteres av Google, og er dermed en effektiv metode for SEO.

Andre SEO-tips

Andre SEO-tips er å inkluder søkeord i tekstene du legger ut på nettstedet ditt. Pass på at disse er relevante. Benytt gjerne Google Analytics eller lignende for å finne de beste søkeordene i din bransje. Våre beste SEO-tips er som følger:

  • Mobilvennlig nettside
  • Søkeord
  • Unike tekster
  • Metabeskrivelse og tittel med søkeord
  • Høyt sikkerhetsnivå på nettsiden

Automatisert markedsføring – helt gratis

Det finnes også gratis programvareløsninger som kan være til stor hjelp når du arbeider med markedsføring.

Du kan blant annet benytte deg av automatisert markedsføring, noe som vil forenkle arbeid med salg, generering av leads og markedsføring. Dette kan du få til ved å benytte et såkalt CRM-system (CRM står for Customer Relationship Management).

HubSpot – gratis CRM

Den kanskje mest populære formen for gratis automatisert markedsføring, gjøres via HubSpot. Dette er blant de mest populære CRM-systemene på markedet, og de ulike modulene finnes i gratisversjoner.

Dersom du benytter gratis HubSpot, vil du imidlertid ikke få tilgang til alle funksjonene. Men prøv gjerne den gratis versjonen av programmet først, og se om dette gjør nytten for bedriften din.

Du kan benytte HubSpot til både salg, kundeservice og markedsføring. De ulike modulene heter Sales Hub, Marketing Hub og Service Hub. Hver av disse kan benyttes gratis, eller du kan oppgradere til Basic, Pro eller Enterprise.

Zoho – perfekt for små bedrifter

Zoho er et annet CRM-system som kan tas i bruk helt gratis, siden det finnes en gratisversjon av programmet. Dette CRM-systemet er spesielt tilpasset små bedrifter, og har et veldig brukervennlig oppsett.

Zoho kommer med praktiske funksjoner for sosiale medier, automatisert markedsføring og moduler som kan tilpasses egne ønsker. Systemet kan blant annet integreres med Google+, Twitter og Facebook.

Dersom gratisversjonen ikke dekker behovene dine, kan du alltids oppgradere til en av de betalte versjonene. Dette vil gi deg tilgang på mer avanserte funksjoner for markedsføring.

Bitrix24 – populær gratis CRM

Et annet alternativ for deg som er på jakt etter gratis programvare for CRM, er Bitrix24. Denne skybaserte løsningen er gratis for opptil 12 brukere per bedrift, og gir deg 5 GB lagringsplass i gratisversjonen.

Her kan du få full oversikt over alt fra sporing av salg til automatisert markedsføring. Systemet er kanskje ikke fullt så brukervennlig som HubSpot og Zoho, men du kommer fort inn i funksjonene.

Ønsker du å oppgradere etter hvert, er selvfølgelig dette en mulighet. Dette vil gi deg tilgang til mer lagringsplass og flere spennende funksjoner.

 

Freshsales – skreddersydd for bedriften din

En annen gratis programvareløsning for CRM, er Freshsales. Dette er et CRM-system som kan benyttes gratis av opptil 10 brukere i bedriften. Gratisversjonen gir deg også tilgang til 10 000 leads, kontoer, kontakter og mer.

Fordelen med Freshsales som CRM-system, er at du enkelt kan endre på parametere i programmet. Dette sørger for at systemet tilpasses din bedrift på en effektiv måte.

Freshsales kan også fås i betalte versjoner, kalt Sprout, Blossom, Garden, Estate og Forest. Her finnes det mange muligheter, og du kan velge den versjonen som er best tilpasset din bedrift.

Oppsummering – gratis løsninger for markedsføring

Markedsføring er essensielt for enhver bedrift. Mange forbinder markedsføring med dyre annonser og reklame. Heldigvis finnes det gratis programvare for markedsføring, så vel som andre gratis markedsføringsmetoder.

SEO er viktig for å oppnå økt synlighet i søkemotorer som Google. SEO koster ofte ikke noe i seg selv, da mye av jobben handler om å optimalisere nettsidens innhold. I tillegg er det viktig å sørge for at nettsiden er kompatibel med mobile enheter.

Ellers kan vi tipse om en rekke gratis CRM-systemer, inkludert HubSpot. Disse finnes i praktiske gratisversjoner, og lar deg blant annet drive med automatisert markedsføring.

Hvilken metode passer best for din bedrift? Lykke til!

Forrige artikkelAudials One
Neste artikkelSpill casino uten å laste ned programvare