Et utvalg av de beste gratisprogrammene på markedet for PC

0
996

Med en rekke programmer å velge mello, som for eksempel Starburst er det fort gjort å ende opp med å ha kastet bort tid på nettcasinoer istendenfor æ laste ned programmer som ikke svarte til forventningene. For å gjøre livet lettere for deg har vi derfor laget en oversikt over programmer som både er gratis og som samtidig leverer en velfungerende tjeneste.

Nettleser: Google Chrome

Det finnes flere nettlesere å velge mellom og man har gjerne sin favoritt som man ender opp med å bruke til det aller meste. Blant populære nettlesere finner vi Chrome som har blitt nettleseren som er mest brukt for Windows PC-er på verdensbasis. Mye av grunnen til at den har blitt en så stor favoritt blant mange er det store utvalget av utvidelser og plugins som nettleseren støtter.

Gjennom å besøke Chrome Web Store finner man en rekke utvidelser som svært enkelt kan lastes ned og installeres til nettleseren. En annen fordel ved nettleseren er de hyppige oppdateringene som alltid sørger for at alt fungerer og at man har de seneste funksjonene.

Med bare noen tastetrykk kan man for eksempel få lastet ned plugins som Flash Player og Java, som lar deg streame videoer hos HBO, loade videoautomater for spill på slots og spille alle andre nettspill du måtte ønske.

Den mest brukte videospilleren: VLC

VLC kan nesten sies å være et standardprogram for PC, ettersom det er lastet ned og brukt av såpass mange av oss. Selv om bruken av programmet trolig har gått noe ned etter at streamingtjenestene kom er det likevel et nyttig program å ha installert. Videospilleren er rask, enkel å bruke og kan spille av de fleste vanlige video- og lydformater. At den i tillegg er gratis er et ekstra pluss og VLC er definitivt på listen over programmer man bør ha på PC-en dersom man ser mye på film og videoer.

Lagringstjeneste i sky: Dropbox

Dropbox er et svært fint program å ha for lagring av filer av alle slags formater. Alle brukere får 2GB gratis og dersom man har behov for mer plass kan man enkelt oppgradere for en rimelig sum når man måtte ønske. Dropbox kan både lastes ned til PC-en, brukes online og lastes ned som app til telefonen og med automatisk synkronisering kan du alltid finne filene du har lagret. På denne måten har du enkelt tilgang til alle filene når du måtte ønske og nesten uansett hvor du befinner deg.  

Kontorprogram: Google Docs

Google Docs er Googles svar på Microsoft Word, men gir deg helt gratis tilgang til tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy på nett. På denne måten kan du enkelt åpne, redigere, lagre og dele dokumenter og filer med andre og tvers av enhetene dine. Med hyppig autolagring lagres også dokumentene og filene du jobber med automatisk slik at du så å si aldri risikerer å miste arbeidet ditt. Autolagringen mellom enhetene gir deg i tillegg tilgang til alle filene dine umiddelbart, slik at man kan gjøre endringer når man er på farten.

Forrige artikkelSlik kan rimelige alternativ til teknologi vekke innovasjon
Neste artikkelGratisprogrammer for underholdning