Bilens teknologiske fremskritt

0
1161

Det er mange misforståelser rundt hva den første bilen egentlig var, og det er kanskje ikke så rart om en studerer historien under lupen. Den første bilen kom ikke fra Ford i USA, men da heller fra tyske Benz. Denne ble utviklet tilbake i 1885. Dette var derimot ikke den første bilen som var ute på veien.

Den første bilen som kjørte på veien kom nemlig fra Duryea brødrene i Springfield, Massachusetts. Denne kjørte nedover hovedgata i den lille amerikanske byen så ”sent” som i 1893. I USA skulle også den første masseproduksjonen av bil introduseres Henry Ford. Mannen som mange tror at er grunnleggeren bak den første bilen var heller grunnleggeren bak den første masseproduseringen av bil. Model T Ford skulle innta markedet i 1908, og det med storm.

Til den dag i dag har bilens utvikling tatt enorme fremskritt hva gjelder teknologi og ikke minst programvare. Faktisk har til og med kjøpsprosessen rundt biler blitt utrolig mye enklere grunnet nettopp programvare. I dag kan du for eksempel bare besøke reservedeler24.co.no dersom en skulle ha behov for ekstra deler eller tilbehør. Her kan du også få tak i for eksempel selvdiagnostiserings programvare.

 

Programvare i biler

Det er nemlig et rimelig annerledes landskap en opererer i dersom en er involvert med biler i dag enn det var for bare et tiår siden. Utviklingen har vært eksponentiell, og i dag er for eksempel samtlige nye bilmodeller koblet opp mot programvare. Dette handler om systemer som bremsing, cruise, kjørebane assistanse og mange andre flotte innovasjoner som gjør kjøreopplevelsen bedre. En bil i dag er rett og slett ikke i nærheten av hva det en gang var.

Dessuten har produsenter som Tesla med flere introdusert ideen om selvkjørende biler. Denne ideen som er basert på avansert programvare har uten tvil en viktig rolle å spille i hvordan bilene kommer til å utvikle seg fremover. Hvem vet om noen mennesker kjører biler i det hele tatt om bare noen få år?

Programvaren bor dypt inne i selve konseptet bil i disse dager. Du kommer deg rett og slett ikke unna en bil som ikke har en smart computer bak seg dersom du ser på de nyere modellene. Men det er viktig å merke seg at alt dette i grunn gjør er å gi deg en bedre og ikke minst tryggere kjøreopplevelse.

 

En utvikling uten sidestykke

Bilen er kanskje en av våre aller viktigste oppfinnelser som mennesker, mye grunnet den tilgjengeligheten det har gitt oss til hverandre. Den har knyttet oss tettere sammen, og eliminert de store geografiske gapene som ellers ville vært tilfelle.

Det har kort og godt vært en utvikling uten sidestykke, og da spesielt har programvare de senere årene spilt en massiv rolle. Hvor langt vi klarer å dra det avhenger egentlig kun av hvor programvaren beveger seg. Med kunstig intelligens på horisonten, så lærer algoritmene raskere enn noensinne. Selv om de selvkjørende bilene kanskje ikke er perfekte i dag, så skal vi ikke se bort i fra at disse raskt kan bli standarden.

Forrige artikkelProgramvare er viktig for datamaskinen
Neste artikkelSlik kan rimelige alternativ til teknologi vekke innovasjon