Avast Antivirus

0
1317
Avast Antivirus

Populært antivirusprogram som har vunnet en rekke priser. Enkelt i bruk, og støtter både Windows og Mac OS X. Avast Antivirus er gratis og brukervennlig, og har flere typer verktøy og funksjoner som hjelper med å holde datamaskinen din sikker.

Avast Software har laget flere forskjellige antivirusprogrammer, og de aller fleste brukerne velger den gode gratisversjonen. Og selv om det er gratis, så er det minst like pålitelig som mange andre kostbare versjoner på markedet i dag. Programmet har intuitive og avanserte skanningsmetoder med innstillingsmuligheter, i tillegg til flere andre funksjoner dedikert til datasikkerhet.

Komplett og konfigurerbar installasjonspakke

Installasjonsprogrammet kan konfigureres når det gjelder skjold (for filer, e-post og web), sikkerhetsverktøy og foretrukne språk. Siden det er annonsefinansiert, tilbyr verktøyet å installere unødvendige tredjepartskomponenter. Men dette er heldigvis valgfritt, og det er bare å hoppe raskt og elegant over disse valgmulighetene.

Sikkerhetsverktøyene inkluderer nettleserbeskyttelse og opprydding (f.eks. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox), oppdateringsprogram for andre installerte programmer, ekstern assistanse for tilgang på andre datamaskiner, SecureLine for tilkoblingskryptering mot spyware via VPN, GrimeFighter for systemopprydding og vedlikehold, Rescue Disk for worst case-scenarier med computere infisert med skadelig programvare og en enkel administrator som rapporterer Avast-statusen til COM-overvåkingsprogrammet.

Moderne og attraktivt grensesnitt

Avast er designet med et ukomplisert og brukervennlig grensesnitt som gir rask tilgang til AV-status, skannemetoder, verktøy, bærbare enheter med Avast (smarttelefoner, nettbrett), statistikk (sanntid og historiske data, komponentstatus), så vel som det fyldige konfigurasjonsområdet og det animerte ikonet.

Ulike skannemodus med brukerdefinerte innstillinger

Det er ikke nødvendig å endre noen innstillinger, siden Avast har en fullstendig brukbar standardkonfigurasjon. Her har avanserte brukere muligheten til å aktivere og bruke andre alternativer som rootkits, filtyper, eksakte skanneområder, retningslinjer, PUP og mistenkelige filer, arkivformater, handling for malware-deteksjon, skanneprioritet, rapporter, eksklusjoner og skanneplanlegging.

Ubekreftede og mistenkte infeksjoner som har blitt sendt i karantene kan undersøkes igjen, hvor man kan beslutte om de skal beholdes eller elimineres, mens rapporter med skanneaktiviteter kan bli undersøkt i logger. Dette er som sagt forbeholdt de erfarne brukene, og er ikke noe den alminnelige brukeren behøver å rote med.

Andre sikkerhetsverktøyer

Gratis Avast Antivirus har en rekke gode sikkerhetsverktøyer som hjelper med å holde datamaskinen sikker mens du beveger deg rundt på nettet. Du kan også være sikker på å være godt oppdatert, for programmet finner automatisk oppdateringer som er tilgjengelige for andre programmer på datamaskinen. SecureLine må kjøpes før den kan brukes, mens programmet som tømmer nettleserdataen din fjerner verktøylinjer og tilbakestiller nettleserinnstillinger til standard om nødvendig. AccessAnywhere krever en Avast-konto for å kontrollere datamaskinen fra andre enheter, men dette er heldigvis gratis.  Dette er bare et lite utvalg av de forskjellige funksjonene, og alt foregår mer eller mindre automatisk. Avast Antivirus har som sagt mange muligheter for brukerdefinerte innstillinger, noe som gjør at programmet er velegnet til både nybegynnere og erfarne.

Ytelse og konklusjon

Du kan velge å bruke mye eller lite av systemressursene, avhengig av hvor raskt du vil at skanningene skal utføres. Det er for eksempel mulig å deaktivere filsystemet, e-post eller webskjold med ett klikk og tilpasse innstillinger for hver enkelt av dem, noe som gjør at du enkelt kan skåne batteriets levetid eller øke prosessorens ytelse etter behov. Når det gjelder å finne og uskadeliggjøre virus, leverer Avast Free Antivirus resultater som plasserer den blant de topprangerte antivirusløsningene på det nåværende markedet.

Forrige artikkelInkscape
Neste artikkelHandBrake