Skapa din egen hemsida och få råd till det

0
1020

Har du en utmärkt idé på en bra tjänst eller produkt som du vill dela med världen? Då har du en massa möjligheter framför dig. Det är otroligt billigt att ha en egen hemsida och om du vet hur man gör det är det faktiskt inte så svårt att lyckas med det.

Så får du igång en hemsida

Först och främst behöver du en bra idé. När du har kommit så långt är det här vi kommer in på bilden. Tänk först på ett domännamn som du tror kan vara lämpligt för din tjänst eller produkt.

När du har hittat det här måste du få tag på ett webbhotell. Ett webbhotell är leverantören av din webbplats. Det är som att hyra en lokal på internet som du måste betala pengar pengar. Även om du måste få pengar ur fickan är det oftast inte vidare mycket. Du kan faktiskt få en hemsida för endast 9 kr per månad.

Det finns mage bra webbhotell. När du anger en sådan webbplats kan du jämföra priser och se vad de olika webbhotellen erbjuder dig. Kom alltid ihåg att kvalitet och pris brukar gå hand i hand. Om du betalar ca 15-20 kr per månad kan du förvänta dig att få en riktigt bra produkt. Mer än så behöver du faktiskt inte.

Att lägga upp hemsidan

När du ska lägga upp hemsidan rekommenderar vi att du använder WordPress. Detta program hjälper till att skapa din webbplats så att du snabbt och enkelt kan se framstegen i din hemsidoutveckling. Det finns många spännande saker som du kan använda detta program till och det finns många gratis användbara plugins som du kan använda.

Det är viktigt att du lägger upp din webbplats så att den blir så användarvänlig som möjligt. Undvik att göra för många saker – gör den enkel istället. Ett klassiskt fel är att ändra stilen, det vill säga texttypen till en alltför komplex stil. Detta kan leda till att människor antingen tycker att det är jobbigt att se på eller oläslig, och därför går tillbaka till sökresultatssidan.

Se ärför till att din sida är sexig men ändå stilad. Du bör också ha olika målsidor, så att du till exempel har en målsida för varje produkt eller tjänst du erbjuder. På det sättet kan du lättare ranka dig på Google eftersom människor lättare kan hitta dig när de söker efter dina sökord.

Startkapital

Det kan ofta vara svårt att hitta startkapital eller  ensponsorer. Därför kan du låna pengar så att du snabbt kan investera i din nystartade hemsida. Du kan använda Matchbanker.no där du kan hitta det lånet som passar dig bäst.

 

Med hjälp av den här artikeln kan du nu komma igång med att skapa din egen hemsida. Nu har du lärt lite om hur du ska ta hand om dig när du skapar din unika webbplats. Du kan också hitta många andra bra tips på den här sidan eller med hjälp av några Google-sökningar.

Georgjensen-damask.no är ett exempel på ett företag som verkligen lyckats skapa en användarvänlig och trevlig webbplats. Du kan därför få inspiration för din egen hemsida från dem.

Forrige artikkelVPN til Android
Neste artikkelProgramvare er viktig for datamaskinen