Lærdommer vi kan hente fra Gaming

0
709

De aller fleste anser videospill som enkel underholdning, men det er faktisk en rekke interessante lærdommer vi kan lære fra gaming. Det innebærer at selv om vi spiller et spill for underholdningsverdi, vil spillet på et eller flere nivåer utfordre spilleren til å konsentrere deg om ulike problemstillinger. Det kan være alt fra å komme deg til neste nivå, til å låse opp effekter eller bonuser. Når hjernen vår underbevist jobber med problemstillinger, så er dette lærdommer som vi tar med oss videre.

Det er nettopp dette som gjør at mange etter hvert har fått økt fokus på om jobbsøkere har erfaring med gaming. Spesielt problemløsning og strategisk planlegging er noe folk med gamingerfaring scorer høyt på. Vi skal derfor se nærmere på noen interessante lærdommer vi kan hente fra Gaming.

Du må vurdere en problemstilling fra flere vinkler

Har du spilt et spill der du ikke kommer deg videre til neste nivå? – Til slutt tvinges du til å se problemstillingen fra flere vikler for å forsøke finne løsningen. Dette er faktisk en veldig viktig lærdom som mange ikke er klar over at de tar med seg over i det profesjonelle livet. Gamere har nemlig en større sannsynlighet for å se en problemstilling fra flere vinkler samtidig, og på den måten forsøke finne den beste løsningen.

Hva er egentlig forskjellen på problemløsning på jobb og i spill? Forhåpentligvis går du ikke på jobb i morgenkåpe og tøfler, men ellers vil vi påstå at fremgangsmåten er ganske lik. Det gjelder å kartlegge problemstillingen fra flere mulige vinkler og deretter systematisk komme frem til løsningen.

Feiling trenger ikke være så ille, det gir en mulighet til å lære

Når det kommer til gaming så er feiling en helt naturlig del av spillet. De aller færreste av oss ville lagt bort spillet bare fordi vi feilet på et nivå og måtte starte på nytt. I den virkelige verden tar derimot mange feiling langt mer høytidelig. Dersom du har feilet på noe stopper hele verden opp. Dette er en svært viktig lærdom vi kan hente fra spill.

Feiling er en naturlig del av det å lære og er helt ufarlig. Uansett om du starter opp en ny bedrift, lærer deg en ny hobby eller søker på en ny jobb. Feiling og avslag er en helt naturlig del av det å forsøke. Dersom man hadde hatt samme mentalitet ute i arbeidslivet som når man spiller dataspill om at feiling er helt greit, så er vi sikre på at langt flere hadde oppnådd den suksessen de ønsker seg.

Erfaring er kunnskap i fleksible former

Erfaring er noe de aller fleste av oss har på et eller flere områder, men mange glemmer at erfaring er en viktig form for kunnskap. Opptjent erfaring kan i mange tilfeller være en svært fleksibel form for kunnskap. Med dette mener vi at det som har hjulpet deg med å løse en problemstilling et sted, kan ha en like god effekt andre steder også.

I gaming er dette spesielt aktuelt, selv om de fleste spiller mange forskjellige spill, beveger de seg gjerne innen samme sjanger eller nisje. Da nyttiggjør man seg av erfaringer opptjent fra tidligere spill når man utforsker nye. Med andre ord kan vi påstå at erfaring er kunnskap i fleksible former. Et godt eksempel på dette er spilleautomater på Rizk. Selv om det finnes et bredt utvalg av spilleautomater med forskjellige temaer, så er teknologien bak de forskjellige spillene veldig lik hverandre. Det gjør at når du først har lært deg en automat, så kan du spille de aller fleste andre også. 

Belønninger kan skjules på de merkeligste steder

Stadig flere spill benytter seg av forskjellige belønningssystemer for nysgjerrige spillere. Dette kan være gjennom å skjule belønninger og bonuser på de merkeligste steder. Dette er en nyttig lærdom vi absolutt kan ta med oss videre til verden utenfor skjermen. Belønninger kan befinne seg på de merkeligste steder, også i virkeligheten.

Uansett om det er et prosjekt du egentlig ikke ønsker å gjøre, en repetitiv oppgave eller noe som høres helt irrelevant ut, så kan det bidra med nyttig input. Det er gjerne når vi snur rundt på en problemstilling og ser den fra en ny vinkel, at løsningen blir mer opplagt for oss. Typisk når vi kobler av eller gjør noe helt annet et øyeblikk. Det kan derfor være lurt å ha en positiv tilnærming til selv de kjedeligste oppgaver, for du vet aldri hvor du vil finne svaret på spørsmål som lenge har plaget deg.

Forrige artikkelGjør drømmen om å investere til virkelighet
Neste artikkelEr det best å bruke Flash-Player eller laste ned en app når du skal spille?