Hola VPN

0
2399
Hola VPN

Hola VPN er et produkt fra Hola Networks LTD, basert i India. Deres VPN-tjeneste er gratis, i motsetning til tjenester fra de fleste konkurrentene. Du kan også velge en betalingsversjon.

Hola VP er ikke en helt vanlig VPN-tjeneste. Normalt har VPN tilbydere en rekke servere i land rundt i verden. Hola VPN bruker Peer-to-Peer-teknologi. Det vil si at datatrafikken dirigeres via andre bruker av Hola VPN. Dataene som sendes mellom disse går gjennom en VPN-klient, slik at de krypteres.

Fordeler med Hola VPN

Vi må innrømme at dette ikke blir en veldig positiv anmeldelse. Dette er en farlig tjeneste som bevisst utnytter brukernes tilgang. De kan utsettes for farlige senarioer.

Men i en anmeldelse skal vi jo ha med både det positive og det negative. Så vi starter med det som er positivt:

Raskt internett

En VPN vil i større eller mindre grad kunne sakke internetthastigeten. Derimot vil du ikke merke noe til det om det er en god tjeneste. Hola VPN bruker som sagt ikke egne servere, men kobler opp mot brukere. Hastigheten er det likevel absolutt ingenting å si på.

Enkel installasjon og brukervennlig

Det var ingen utfordringer med å installere Hola VPN. Det tok under ett minutt å installere, skru på og starte å bruke.

Ulemper med Hola VPN

Så var det tid for å gå gjennom de negative sidene, som dessverre er mange. Du bør være klar over at Hola lagrer informasjonen din. Derfor mister du en del av personvernet allerede der. De selger internettforbindelsen din til betalende brukere. Krypteringen har i tillegg mange mangler.

Lagrer informasjonen din

Når vi velger å gå for VPN er det fordi vi ønsker privatliv. Da burde man også forvente at VPN-tilbydere heller ikke logger informasjonen vår. Dessverre gjør dette firmaet det. Det finnes derimot ingen informasjon på sidene deres om at de gjør dette. For å finne ut dette må du ta et dypdykk inn i personvernspolitikken deres.

Der står det at de lagrer informasjon om nettleseren du bruker, nettsider du besøker, tiden du bruker på disse sidene, tidspunkt og tider.

Som om ikke det var nok, lagrer de også personlig informasjon, også personlig og sensitiv, som kan identifisere deg. Dette være seg IP-adresse, navnet og e-postadressen din. Til og med betalingsinformasjon kan bli lagret.

Denne informasjonen kan de så videreformidle med en tredjepart, uten at vi helt skjønner ut fra det de skriver hvem de egentlig mener.

Kryptering

De gode VPN-tilbyderne benytter seg av såkalte krypteringsstandarder. Svært ofte ser vi at de bruker AES-256, som er kryptering på militærnivå. Vi klarer ikke å finne at Hola VPN bruker noen krypteringsfunksjon. Uten kryptering er jo informasjonen som går frem og tilbake svært enkel å få tilgang til. Hola VPN mener at peer-to-peer-teknologien i seg selv sikrer dataene dine. Det er nok noe i det, men det gir fortsatt en svak beskyttelse i forhold til hva andre kan tilby.

Konklusjon

Det er mye mer vi kunne skrevet om negative sider ved Hola VPN. Vi tenker derimot at det du nå har fått vite er mer enn nok til at du ikke vil vurdere denne VPN-tilbyderen. Vi fraråder iallfall på det sterkeste å i det hele tatt vurdere den.

Forrige artikkelBitdefender VPN
Neste artikkelMacKeeper