Bitdefender VPN

0
1516
Bitdefender VPN

Bitdefender VPN er en løsning designet for å fungere i sammen med selskapets antivirusprogram, noe som betyr at du ikke kan bruke det hvis du ikke har «Bitdefender Total Security». Det fungerer ganske så bra, selv om du ikke får de samme funksjonene som hos de aller beste på markedet.  Men hvis du først og fremst er ute etter å beskytte computeren og dataene dine, så er Bitdefender VPN et utmerket valg.

Når det kommer til funksjoner, så er Bitdefender så enkelt som det overhodet kan bli. De få valgmulighetene du har, innebærer blant annet å velge om programmet skal kjøre automatisk ved oppstart eller koble seg på automatisk når den oppdager et WiFi-nettverk. Det er altså mer eller mindre det hele.

Du kan med andre ord ikke endre protokollen eller krypteringen du bruker, og det er verken Killswitch (dødmannsknapp eller nødbryter på godt norsk) eller delt tunneling.

Brukervennlighet

Bitdefender VPN fokuserer på å tilby en forenklet og strømlinjeformet brukeropplevelse mer enn å tilby mange funksjoner, noe som fører til at programmet er veldig enkelt å bruke. Du kan åpne VPN-applikasjonen fra det medfølgende kontrollpanelet eller via ikonet i systemstatusfeltet. Ikonet i systemstatusfeltet endres for å vise om du er tilkoblet, med en liten rød X som indikerer at du ikke er tilkoblet, og et grønt merke som indikerer når det er skrudd på.

Bitdefenders kontrollpanel har en enkel hvit bakgrunn med en stor blå knapp som lar deg koble til og en rullegardinmeny under som lar deg velge hvor du vil koble til. Serverlisten er alfabetisert og lett å bla gjennom, med et flagg for hvert land til venstre for landets navn. 

Hastighet

Bitdefender har gjennomgått mange forskjellige tester, og ved alle testene har den kunnet tilby imponerende hastigheter på alle serverne. Det tar omtrent 10 sekunder å opprette en tilkobling hver gang, noe som overhodet ikke er spesielt raskt. Men når man endelig er koblet på internett, føles internett responsivt og stabilt.

Sikkerhet

Som vi har nevnt tidligere i denne gjennomgangen, så er det svært få innstillingsmuligheter. Det er ingen alternativer når det gjelder hvor beskyttet du er mens du bruker Bitdefender VPN, og ingen protokollinnstillinger for å endre eller velge krypteringsmetoder. Når det er sagt, er de forhåndsbestemte innstillingene det man uansett anbefaler folk å bruke.

Bitdefender VPN bruker «OpenVPN»-protokollen, som er en kraftig protokoll med åpen kildekode som er trygg, rimelig rask og pålitelig. For å forbedre sikkerheten ytterligere, krypterer Bitdefender VPN forbindelsen din ved hjelp av 256-bits AES. Det er VPN-oppsettet alle eksperter vil anbefale for nesten hvem som helst, fordi det er sikkert og tilbyr en rask tilkobling.

Tjenerplassering

Bitdefender Norge er vert for tjenere i 27 land. De er godt fordelt over hele verden, med tjenere i Europa, Nord-Amerika, Asia og Sør-Amerika. For den erfarne brukeren vil det kanskje oppleves litt merkelig at det kun fremgår hvilket land serveren befinner seg i, og ikke i hvilken region eller by. Dette har nok likevel mindre å si for de aller fleste. Selv om 27 land ikke er så mange sammenlignet med flere av konkurrentene, så foregår det hele trygt og stabilt.

Forrige artikkelMalwarebytes
Neste artikkelHola VPN