Få en stasjonær datamaskin med topp kapasitet – et lån kan hjelpe deg på veien

0
770

Hvor kjedelig er det ikke med en datamaskin som henger seg opp, og går treigt? Det finnes etter hvert datamaskiner for alle bruk, og i ulik kvalitet. Hvor mye kapasitet du har behov for avhenger av hva du bruker den til. Noen programmer krever at du har en svært kraftig datamaskin, for å fungere optimalt.

Mange satser på bærbare datamaskiner, nå til dags. De er praktiske, og lette å ta med om en skal forflytte seg mye rundt. De kan allikevel ikke måle seg med de stasjonære datamaskinene, når det kommer til kapasitet.

Om du drømmer om en datamaskin som er bedre, raskere og har mer lagringsplass, bør du vurdere å få deg en stasjonær maskin. Maskinene som ligger helt i toppsjiktet, har ofte en høyere pris. Heldigvis er det mulig å få lån i Norge, når vi har behov for dette. Det å investere i en kvalitets- datamaskin, kan være en god grunn til å søke om et av disse lånene.

Eksempel på lån fra Loanscouter: Klikklån – Eff. rente: 26,24%. Beløp: 25 000 kr. o/5 år, kostnad: 17 716 kr., totalt: 42 716 kr.

Hvor mye kan du låne?

Du kan søke om beløp fra 1000 kroner, og helt opp til 500 000 kroner. For en ny stasjonær datamaskin, kan du regne med å måtte betale mellom 20 000 og 30 000 kroner. Ved å se gjennom de ulike tilbyderne, kan du få tilbud om en gunstig avtale.

For å kunne få tilbud om lån, må du først legge inn opplysninger om deg og din økonomi. De vil spørre om personlige opplysninger som navn og personnummer, samt hvor mye du tjener. De vil også være interessert i hvilke utgifter du har, og om du har noen lån fra før.

Etter at de har vurdert disse opplysningene, vil de forta en kredittsjekk. Dette er for å forsikre seg om at alt du har oppgitt stemmer. Du kan så forvente å motta et tilbud, der de opplyser om hvor mye du kan få i lån.

Under 30 000 regnes som en relativt liten sum, og bør være problemfritt. Om de allikevel ikke kan tilby deg hele summen, kan du vurder å søke sammen med ektefelle eller noen andre i familien.

Hvorfor bør du satse på en stasjonær datamaskin?

Det er mange gode grunner til å velge en stasjonær datamaskin, fremfor en bærbar. For det første får du mye mer krefter. Datamaskinen vil få mer strøm, og dermed adskillig mer kraft. Den har også mye bedre kjøleegenskaper enn en bærbar.

Du får også mye mer datakraft for pengene, og god ytelse koster mindre enn på en bærbar en. Om den skal brukes til gaming, er det også bra at den er atskillig mer solid. Den tåler da en støyt om spillingen skulle gå vilt for deg. I verste fall trenger du kun å skifte ut tastaturet etterpå.

En annen fordel er at du kan velge akkurat det tastaturet du vil. Her er det mange variasjoner, og det er ulikt hva en foretrekker. Noen er bedre for gaming, og andre for redigering av store filer.  Det er også supert å sette opp flere skjermer og ha en stasjon, der du kan konsentrere deg om det du gjør.

En annen fordel er at du kan velge alle komponenter helt selv. Du kan velge akkurat det innholdet du vil, og ikke måtte ta til takke med det forhånds-satte på en bærbar maskin. Du kan altså velge og vrake innhold, fra forskjellige produsenter.

Bedre kapasitet

Med en stasjonær datamaskin har du adskillig bedre lagringskapasitet. Om harddisken skulle begynne å bli full, er det enkelt å plugge inn noen ekstra harddisker. Det kan du for så vidt også gjøre med en bærbar, men det gjør den desto mindre portabel.

En annen ting er at sjansen for at datamaskinen din blir stjålet, går drastisk ned. Det er rett og slett mindre sjanse at de tar seg inn hjemme hos deg, enn at den forsvinner mens du er på cafe eller på bussen. Om det er hjemme du brukes maskinen meste uansett, er det ingen grunn til å velge noe annet enn en kraftig stasjonær maskin.

Når det gjelder reparasjon er dette også lettere enn på en bærbar. Her kan ødelagte deler erstattes, siden de ikke er innbygd i maskinen. Det gjelder spesielt web-kamera, og mikrofon. Rengjøringen går også adskillig lettere på en stasjonær datamaskin.

Du finner nå en rekke toppmodeller til salgs på nett. Etter å ha vurdert hvor stor kapasitet du trenger er du klart for å finne din favoritt. Om du ikke har pengene klare, er som sagt et lån en fin mulighet for å realisere drømmen.  Etter å ha fått pengene på konto, er du klar for shopping. Lykke til!

Forrige artikkelIntroduksjon til gratis programvare for videomøter
Neste artikkelAudials One