Introduksjon til gratis programvare for videomøter

0
740
Introduksjon til gratis programvare for videomøter

Mange selskaper går nå over til nettbasert opplæring fordi det er mer kostnadseffektivt, og fordi man får et langt større utvalg kandidater om man leter over hele verden.

Det må også nevnes av koronapandemien har gjort det mer utfordrende enn noen gang med opplæring på fysiske kontorer. Det er likevel ikke den eneste grunnen til å finne alternativer for gratis virtuelle møter for teamet ditt. Det aller meste foregår nå på nettet. Samhandling, kommunikasjon, og til og med underholdning. Nye bransjer dukker opp på nettet, mens andre opplever enorm vekst takket være den økte tilgjengeligheten. Bare se på Netflix, Amazon og online bookmakere. Disse eksisterte ikke før nettet ble allemannseie. Det betyr at arbeidslivet er i endring, også for bransjer som man ikke nødvendigvis skulle tro var like avhengig av nettet. La oss se på noen tegn på at bedriften din kan dra fordel av virtuelle møteplasser.

Faresignaler som tyder på at du trenger en virtuell møteplattform

Kommunikasjonsproblemer

Alle teammedlemmene er nødt til å kommunisere med hverandre for å oppnå et felles mål. En virtuell plattform for videomøter kan forebygge eventuelle kommunikasjonsproblemer. Både ansatte som jobber hjemmefra og eksterne partnere kan møtes og dele ideer, samt hjelpe hverandre med dagligdagse utfordringer og lære av hverandre. Det hjelper deg også med å kommunisere med kunder og andre interesseparter over hele verden.

Kostbare feil

Hyppige feil kommer ofte som et resultat av ineffektiv opplæring. Ansatte får ikke den støtten de trenger for å realisere sitt potensial. Du kan bruke virtuelle møteplattformer til å forbedre opplæringsprogrammet til nyansatte, og tilby hjelp underveis. Ansatte kan møtes for å reflektere rundt arbeidet sitt, og få tilbakemeldinger fra kollegaer. Dette fører til færre kostbare feil på jobben.

Høyt gjennomtrekk blant ansatte

Det er større sjanse for at ansatte forlater selskapet dersom de ikke får det de trenger. Lønn og andre fordeler er kun en del av totalbildet. Du må også gi dem muligheter for å vokse, og få dem til å føle seg som et verdsatt medlem av teamet. Virtuell møteprogramvare bidrar til å redusere gjennomtrekket fordi de ansatte får hjelpen de trenger og bygger selvtillit. De kan delta på direktesendte eventer, chatte med kollegaer, og foreslå ideer fra over hele verden takket være en virtuell møteplattform som fjerner den geografiske avstanden.

Lavt engasjement blant ansatte

Det siste faresignalet på at selskapet ditt trenger en virtuell konferanseplattform er lavt engasjement blant ansatte. Særlig hvis de allerede jobber eksternt og har problemer med å holde motivasjonen oppe. Virtuelle møter ansvarliggjør de ansatte og setter dem i kontakt med kollegaer på en annen måte. De blir mer engasjerte fordi virtuelle møter tar dem ut av den passive rollen de har hatt. I stedet for å se en presentasjon eller ta en quiz på nettet, kan de ansatte få en demonstrasjon og spørre spørsmål underveis, samt dele sine ulike tilnærminger til å løse samme problemet. Et eksempel kan være at toppselgeren møter de nyansatte for å dele av sin produktkunnskap og gi dem forslag til salgspitcher.

Er organisasjonen din klar for videomøter?

Identifiser hull i opplæringsplanen din

Det finnes sikkert en bestemt årsak til at du implementerer virtuelle møter akkurat nå. I de fleste tilfeller er det fordi opplæringsplanen har noen smertepunkter som må fikses. Det kan også være at man støter på generelle problemer i den daglige driften. Det er viktig å identifisere disse årsakene, og se på hvordan virtuelle konferanseplattformen kan hjelpe deg løse dem. Dette hjelper deg sette opp en liste over nødvendige funksjoner som trengs, og finne et verktøy tilpasset ditt behov. Du er ikke helt klar for virtuelle møteverktøy før du har identifisert hvor bedriften trenger å forbedre seg.

Reevaluer forretningsmålene dine

En annen ting som må gjøres er å gå over målene for selskapet, og målene for nettbasert opplæring. Smertepunktene nevnt over vil til slutt også påvirke om selskapet når målene sine. Men målene dine er kanskje utdaterte, eller ikke lenger relevante. Dette gjør i så fall jobben enda hardere for HR-avdelingen og de som har ansvaret for opplæringen. Ta en gjennomgang av selskapet mål for å sørge for at de faktisk er på linje med det en moderne bedrift trenger å levere på i dag. Da er du et skritt nærmere å kunne velge en virtuell møteplattform som hjelper deg oppnå akkurat disse målene.

Ikke glem implementeringskostnadene

Selv gratis møteprogramvare koster noe. Du må fortsatt markedsføre arrangementene dine, og du må utvikle supplementer til den nettbaserte opplæringen. Det tar også en del tid å lansere en ny virtuell møteplattform, selv om kostnaden her kommer i form av lønnskostnader du uansett ville betalt. En annen kostnad som må vurderes er den tekniske opplæringen av de ansatte, særlig hvis de er uerfarne med virtuelle møteverktøy. Du trenger kanskje å lage opplæringsfilmer eller dokumenter som går gjennom de grunnleggende funksjonene: fra å logge inn til å be om et nytt brukernavn og passord.

Er det virkelig det beste valget?

Gratis er ikke alltid best. De beste, men ikke gratis, virtuelle møteplattformene kan kanskje hjelpe deg forbedre avkastningen og maksimere funksjonaliteten, siden de ofte har flere funksjoner og muligheter for tilpasninger. Mens noen tilbyr månedlige abonnement, tar andre betalt per bruker. Det finnes også en del gratis løsninger som kan oppgraderes mot et gebyr. For eksempel å kunne ta opp virtuelle møter, eller invitere enda flere deltakere til et livearrangement.

Gratis betyr kanskje at det ikke koster noe å ta det i bruk, men er du nødt til å kjøpe noe annet for å fylle inn gapene som mangler? Vil alle oppgraderingene ende med å koste mer enn et abonnementsbasert system?

Konklusjon

Er du klar til å utvikle bedriftens verktøykasse for å tette hullene som finnes der i dag? Uansett om du går for et gratis, eller betalt, verktøy for virtuelle møter, er det viktig å velge den riktige plattformen. Men hvor skal du starte? Det finnes mange tester, omtaler og tilbakemeldinger som forteller deg hvor du får best valuta for pengene dine. Du burde også teste ut de forskjellige plattformene for å sammenligne hva du får og ikke får, slik at du maksimerer bedriftens utbytte av verktøyet.

Forrige artikkelOm Unibet casino app
Neste artikkelFå en stasjonær datamaskin med topp kapasitet – et lån kan hjelpe deg på veien