Bærbar datamaskin til gaming?

0
891
Hva er egentlig EmuOS for Windows

Vil du kunne spille de nyeste og feteste spillene uten å behøve å rydde plass til en stor stasjonær PC? Da kan en bærbar gamer være noe for deg.

Du har bestemt deg for at du vil ha en bærbar PC, men hva gjør du så? Nå handler det om å finne den rette som passer til akkurat det du skal bruke den til. Og her kan du her lese de viktigste tingene du bør se etter når du velger din nye bærbare spillcomputer.

Skjerm

Skjermen er en av det viktigste på datamaskine. Det er her du ser alle spillene dine og jo bedre kvalitet på skjermen, jo bedre spillopplevelse får du. Et godt tips er å velge en skjerm med 1080p HD-oppløsning. Det betyr virkelig mye at skjermen er i HD, og så snart skjermen ikke er i HD, kan man tydelig se pikslene. Du bør også velge en god størrelse på skjermen hvis du ikke har en ekstern skjerm. 15” passer vanligvis til de fleste behov, og datamaskinen blir selvfølgelig mindre bærbar hvis skjermen blir større.

Hvis du virkelig vil ned i størrelse, så finnes det flere gode håndholdte spillkonsoller med fantastiske spill, som for eksempel Switch spill.

RAM

Det neste du bør se på, er datamaskins RAM. RAM er datamaskinens minne og står for Random Access Memory. Det hjelper med å bestemme hvor tunge spill datamaskinen kan kjøre. De fleste datamaskiner har 8 RAM, og dette er vanligvis greit også for de fleste spill. Hvis du vet at datamaskinen din skal kjøre de tunge spillene, må du ha en med 16 RAM eller mer.

Grafikkort

Grafikkortet er også et veldig viktig element når du velger datamaskin. Hvis du vil ha kraftige bærbare datamaskiner, trenger du et godt grafikkort. Det er to ledende produsenter på markedet, nemlig NVIDIA og AMD. Grafikkortet på datamaskinen kommer som oftest fra en av disse to produsentene, og i så fall kan du være sikker på at den er av utmerket kvalitet.  Men hvis du skal spille spill som er veldig grafisk tunge, er det lurt å kjøpe et eksternt grafikkort og deretter erstatte det med det eksisterende. Her må du imidlertid sjekke om dette overhodet er mulig, for ikke alle bærbare datamaskiner kan skifte grafikkort.

Størrelse

Avhengig av hva du skal bruke datamaskinen til, er størrelse selvfølgelig viktig. Og det er sannsynligvis på grunn av den begrensede størrelsen du leter etter en bærbar computer du kan spille på. Hvis det er en datamaskin du også skal ta med deg mens du er på farten, kan du gå for en mindre skjerm og mindre vekt. Dette begrenser imidlertid også hvor tunge spill du kan spille. Hvis den bare skal stå på skrivebordet hjemme, og du ikke planlegger å ta den med rundt omkring så ofte, kan du med fordel velge en større, kraftigere og tyngre maskin.

Forrige artikkelSlik laster du ned Disney filmer gratis fra Disney+
Neste artikkelSlik laster du ned gratis musikk fra Spotify