Hjem Blogg

Programvare som skaper underholdning

0

Når vi trenger underholdning er det mange av oss som snur oss til internett. Der kan vi se på film, via kanaler som Netflix og HBO, vi kan lese aviser, chatte med venner, se sport eller spille på sport eller en spilleautomat. Har du tenkt over at det ligger mye programvare bak hver enkelt spilleautomat? De produseres riktignok av forskjellige leverandører, men har en del ting til felles. Vi skal ta en nærmere titt på det her.

Slik får du en gratis VPN

0
Slik får du en gratis VPN

Slik får du en gratis VPN

Disse programvarene må du ha på den nye datamaskinen

0
Disse programvarene må du ha på den nye datamaskinen

Når du skaffer den en ny datamaskin eller Mac er det en fantastisk følelse når alt er nytt og alt fungerer som det skal. Endelig trenger du ikke trykke hundre ganger på musen for at den skal reagere og du trenger heller ikke sku PC-en av og på hver gang du prøver å åpne et program. Er det ikke deilig?


Det er et par programvarer du kan få bruk for slik at du nettopp kan forhindre at dette skal skje med den nye PC-en din også. Ved hjelp av noen smarte triks og programvarer så kan du enkelt passe bedre på maskinen og du kan også med det forlenge dens levetid. Det er ikke så mye som skal til, men her skal du få våre tips til «disse må du bare ha» programmene.

Hva er egentlig en programvare?

Først og fremst skal vi raskt få igjennom hva en programvare er, i tilfelle du ikke er helt sikker. En programvare, eller egentlig en datamaskinprogramvare, er en fellesbetegnelse for alle dataprogrammer. I dag brukets ikke programvarer bare i PC-en, men også i mange andre teknologiske duppeditter som i for eksempel vaskemaskinen, mikrobølgeovnen og selvfølgelig i mobiltelefonen din. Grunnen til at vi har et begrep for disse programmene er sånn at vi skal kunne skille programvarene, eller på en måte «ekstra programmene» som vi legger til, fra datamaskinens maskinvare.

Nå som du forhåpentligvis forstår litt mer om programvarer, eller forenklet: programmer, så kan vi gå videre til den spennende delen av artikkelen. Hvilke programmer bør du laste ned på den nye PC-en din?

Programmer for skriving og presentering

Et must på PC-en er programvarer for skriving og presentasjoner. Mange kjenner nok allerede til Microsoft sin programvare Office. Selv om det kanskje høres ut som et kjedelig valg så er denne programvaren faktisk et must å ha på maskinen din. Programmene fungerer godt til skriving og formatering av tekst, regning og presentasjoner. Dersom du tar i bruk denne programvaren så får du også tilgang til online versjonen slik at du enkelt kan dele arbeidet ditt med andre. Online funksjonen mangler noen av de mer kompliserte funksjonene, men likevel fungerer det nettbaserte verktøyet godt.

Hvis ikke du ønsker å benytte deg av denne programvaren kan du også velge å bruke programmene som allerede finnes på maskinen, som for eksempel Pages. Likevel ønsker vi å påpeke at her får du ikke like mange funksjoner som lar deg formatere, jobbe, dele og lagre.

Programmer for lagring

Har du noen gang opplevd å miste en viktig oppgave eller en viktig tekst til jobben? Hvis du har klart å unngå dette er du heldig, fordi dette er en av de verste følelsene i verden. Det er derfor lurt at du både skrur på auto-lagring på skriveprogrammet ditt, men også at du finner en skytjeneste. Windows tilbyr OneDrive tjeneste som kan lastes ned på desktop eller brukes på nett. Dette er et godt program slik at du både kan holde orden i saken, men også slik at viktig dokumenter og oppgaver ikke blir borte.

For deg som er Mac-bruker kan du teste ut Google sin versjon som heter Disk. Denne kan også lastes ned i desktop versjon, men de fleste bruker den nok på nett. Dette programmet har også en tilhørende mobilapp slik at du alltid kan lagre, dele og redigere. Hvis disse to nyere konseptene blir litt for mye for deg, kan du også sjekke ut den gode gamle slageren Dropbox.

Antivirusprogrammer

Et antivirus program er det beste og viktigste du kan gi datamaskinen din. Det finnes et hav av forskjellige både betalte og gratis versjoner du kan benytte deg av, men uansett hva du gjør så last ned en av dem. De betalte versjonen som for eksempel Avast eller F-Secure Total vil gi deg flere fordeler enn de gratis programmene du kan laste ned fra nettet. Likevel vil det alltid være bedre å laste ned en gratis versjon enn å ikke laste ned noen ting.

Grunnen til at det er så viktig er at du og datamaskinen din konstant eksponeres for farlig innhold gjennom nedlastning, tilkobling til ukjente internett og rett og slett ved å besøke nettsider. Med et antivirus program så trenger du ikke være redd for å åpne en e-post, du trenger ikke være redd for å gå inn på en nettside som er trygg og du kan laste ned det du trenger på PC-en uten å bekymre deg. Dersom du skulle være på vei til å gjøre noe som kan skade maskinen eller dele informasjon om deg så vil programvaren si ifra.

Lær deg mer om krypto og investeringer

0
Lær deg mer om krypto og investeringer

Det at det blir mer og mer snakk om aksjer, er noe som samtidig gjør at det aldri har vært mer kunnskap om aksjer, krypto og rundt det å investere enn det det har vært noen gang før – noe som gjør at nybegynnere som er interessert i å finne ut mer om det, aldri har hatt bedre forhold enn nå. Det at det er flere nybegynnere, gjør også at den informasjonen som er tilgjengelig for nybegynnere, er mye mer tilgjengelig, spennende og ikke minst pedagogisk, enn det har vært før.

Det at det er mer kunnskap er ute, gjør at det er flere som investerer, og gjør at det å investere i både krypto og valuta, er noe som ikke bare lenger er for de som er allerede har mye penger og tilgang på kunnskap gjennom de man for eksempel kjenner, men at det er mer for alle. Hvis man vil lese mer om for eksempel Bitcoin, kan man se på for eksempel https://bitcoinscodepro.com/se/, eller https://bitcoin-codenorway.com/, sider som man kan lese mer på.

Og kunnskap og tilgang på kunnskap, er noe som virkelig er noe som gjør at man endelig kan begynne å utligne noen av de store forskjellene, både i samfunnet og mellom kjønn, for det å investere, er noe man for eksempel ser mange flere kvinner begynne å gjøre. Og teknologien og tilgangen på kunnskap, er noe av det aller beste man kan gjøre for å oppnå nettopp det. For kunnskap gjør at man føler seg tryggere på å komme i gang.

Teknologi hjelper med å utvide demografien

Noe av det som virkelig hjelper med å utvide den demografien som eksisterer, når det kommer til hvem som investerer, handler det mye om hvem som har den kunnskapen og tilgangen til kunnskapen, som er nødvendig. Og det er her teknologien virkelig kommer alle tid gode, for aldri før har det vært lettere å finne god informasjon om kryptovaluta, eller det å investere.

Og dette er ting som for eksempel apper, fellesskaper på nett på for eksempel reddit eller Instagram og ikke minst er det et dypt hav av informasjon på for eksempel podkaster, der man ofte kan dykke ned i timevis av kunnskap, sånn at man faktisk virkelig kan danne seg et overblikk. Det å investere i for eksempel kryptovaluta er for alle. Det er ikke noe som lenger er for en liten elite. Det er ikke komplisert, og alle kan lære seg det.

I tillegg er det en myte at man trenger mye penger for å komme i gang. Men det vet man jo ikke, hvis man ikke har den kunnskapen man trenger, og ikke minst fortjener. Så det at man kan dykke ned i timevis av kunnskap om økonomi, investeringer, aksjer og ikke minst krypto, gjør at terskelen senkes og demografien for hvem som investerer, blir bredere og større – noe som er bra for samfunnet generelt. Det er virkelig ikke lenger menn i dress som er bildet på en investor.

Er det best å bruke Flash-Player eller laste ned en app når du skal spille?

0
Er det best å bruke Flash-Player eller laste ned en app når du skal spille?

Nettcasinoene oppdaterer seg stadig. Det er ikke så unormalt at de har en egen app, hvor spillere kan spille direkte fra mobilen. Appenes inntog har reist spørsmål om Flash-Player lenger er nødvendig, og hva som er best å bruke. Det spørsmålet skal vi gi deg svar på her.

Lærdommer vi kan hente fra Gaming

0
Lærdommer vi kan hente fra Gaming

De aller fleste anser videospill som enkel underholdning, men det er faktisk en rekke interessante lærdommer vi kan lære fra gaming. Det innebærer at selv om vi spiller et spill for underholdningsverdi, vil spillet på et eller flere nivåer utfordre spilleren til å konsentrere deg om ulike problemstillinger. Det kan være alt fra å komme deg til neste nivå, til å låse opp effekter eller bonuser. Når hjernen vår underbevist jobber med problemstillinger, så er dette lærdommer som vi tar med oss videre.

Det er nettopp dette som gjør at mange etter hvert har fått økt fokus på om jobbsøkere har erfaring med gaming. Spesielt problemløsning og strategisk planlegging er noe folk med gamingerfaring scorer høyt på. Vi skal derfor se nærmere på noen interessante lærdommer vi kan hente fra Gaming.

Gjør drømmen om å investere til virkelighet

0
Gjør drømmen om å investere til virkelighet

Det har aldri vært lettere å investere, så hvis du går med tanken om å begynne med trading eller aksjer, så er det virkelig et bra tidspunkt å begynne. Det blir nemlig både mer vanlig og mer populært å investere i stedet for å for eksempel bare spare penger, og derfor vokser det også frem et enormt marked av programvare, apper og nettsider som hjelper nybegynnere med å komme i gang på en god måte. Så hva venter du på?

Hvis du aldri har undersøkt hva det egentlig vil si å kjøpe aksjer og gjerne vil vite alle de helt grunnleggende tingene som gjør at du får en skikkelig god start, er et sted du kan begynne er for eksempel aksjeskole.com. Der kan du virkelig danne deg et godt overblikk over de mulighetene som er og ikke minst lære de tingene du trenger for å komme i gang med å investere – og du burde glede deg, for det er faktisk veldig gøy å drive med!

Velg riktige hjelpemidler

Når det komme til trading, aksjer, kryptovaluta og investering i det hele tatt, så er det utrolig mange hjelpemidler på markedet akkurat nå. Disse kommer i form av nettsider, programvare og apper, og alt er designet for å gjøre opplevelsen din med investering til den best mulige. Og det er virkelig rik mulighet til å finne noe som passer deg og ditt behov, for på grunn av den økende populariteten for emnet, er det flere og flere som også tilbyr lønninger og ikke minst hjelpemidler.

Når man skal velge hva man ønsker å bruke, handler det i bunn og grunn om å lete seg frem til den løsningen som virker som den som kommer til å fungere best for akkurat deg. Med alle de valgmulighetene man har kan det være lett å bli overveldet, men det finnes også mange anmeldelser man enten kan lese på nettet eller se på for eksempel youtube, som vil hjelpe deg med å ta det helt riktige valget for akkurat deg.

Før du starter

Det er noen punkter som er spesielt viktig å tenke på når man er nybegynner på dette området. Det første er at det er viktig at man rådfører seg med folk som har mer erfaring. Man skal alltid gjøre sin egen research, men det å snakke med andre som har mer erfaringer i forum på forskjellige nettsider, gjør at du kan stille spørsmål og få svar og kunnskap fra dem som er litt lenger inne i det enn du er selv i begynnelsen. Dette er veldig verdifullt.

Ikke vent med å begynne til du føler at du vet alt. Du trenger ikke å være ekspert for å ha suksess med investeringene dine. Du trenger å vite nok til at du vet hva du driver med, men her gjelder det som med de fleste andre ting også – at det er gjennom å gjøre det at du lærer mest, for det er her alt du lærer begynner å gi mening. Så når du føler deg nesten klar, er du faktisk klar!

Programvare som gjør hverdagen litt lettere

0
Programvare som gjør hverdagen litt lettere

Det finnes mange typer programvare som kan gjøre hverdagen litt lettere, og mye er takket være den måten vi bruker telefonen på. Her skal vi se litt nærmere på hva slags programvare som er mest populært akkurat nå, og gi deg noen tips til programvare som gjør hverdagen litt lettere.

Smarte løsninger som er med overalt

Når du har mobilen i lommen, så har du faktisk en hel bank med smarte løsninger tilgjengelig som du kan bruke for å gjøre ting litt lettere. Husker du for eksempel en tid før du kunne slå opp hva som helst i Google? Nei. Det er vanskelig å forestille seg i dag, når vi har tilgang til all informasjon i hele verden ved hjelp av bare få tastetrykk.

Det kommer allikevel hele tiden nye former for programvare som gjør ting enda mer enkelt og beleilig enn det er nå. Du vet bare kanskje ikke om dem enda.

Online shopping

En av de tingene vi elsker å gjøre på nettet er onlineshopping, men noen synes det er svært vanskelig å beregne hvor mye ting egentlig kommer til å koste – spesielt når man kjøper ting fra utlandet. Heldigvis finnes det smarte valutakalkulatorer som du kan laste ned på mobilen – eller bruke rett fra nettleser på datamaskinen, så du ikke får deg en uheldig overraskelse når du sjekker kontoen.

En annen ting som det kan være veldig greit å ha styr på når du skal kjøpe ting på nettet, kanskje spesielt hvis det handler om klær, er størrelser. De fleste har hatt noen kjipe opplevelser med å kjøpe drømmeplagget på nettet for så å oppleve at størrelsen var hel feil – selv om man fulgte den størrelsesguiden som var på hjemmesiden. Det er bare ikke alltid man kan stole på størrelsesguider, og det kommer blant annet av at vi mennesker er veldig forskjellige, og noen som bruker samme klesstørrelse, kan se vidt forskjellige ut. Derfor er det lurt å gå på mål i stedet for på størrelse. Mål deg selv, og ha en smart kalkulatorprogramvare tilgjengelig som lar deg omregne til inches, som man bruker mange andre steder i verden. Så vet du alltid om noe kommer til å passe.

Aktivitetsmåler

En annen smart løsning som mange nå benytter seg av hver dag er en aktivitetsmåler. De fleste har en sånn på telefonen, og den måler hvor aktive vi er i løpet av en dag – forutsatt at man har mobilen med til enhver tid, selvfølgelig. Du kan måle ting som skritt og trapper, og det er en fin måte å få oversikt over hvor mye du egentlig beveger deg, og om du når målene dine.

Alle verdens hjemmesider og apper

Det som for alvor gjør hverdagen litt lettere, er at vi faktisk har tilgang på absolutt alt – rett i lomma. Du kan uten problemer besøke hjemmesider som nettklikk.no

Du kan også finne spennende programvare på edicra.no, så du kan få inspirasjon til kanskje å lage din egen hjemmeside eller et verktøy, som kan gjøre hverdagen litt lettere for noen andre? Det er nemlig også blitt mye lettere.

Hulu i Norge

0
Hulu i Norge

Den siste tiden har mange brukt mye tid hjemme, og har med god grunn sett alt det er av norske tv serier, og filmer på Netflix. Mange norske strømmetjenester har et begrenset antall, og ofte finnes ikke de filmene man gjerne vil se. Nå er det heldigvis mulig å utvide filmbiblioteket slik at du har underholdning i lang tid fremover.

Hulu

Hulu er en amerikansk strømmetjeneste som er svært populær. Her kan man se programmer fra mer en 60 tv-kanaler, blant annet HBO, Max og Starz. Hulu eies av Disney og hadde over 28 millioner brukere i slutten av 2019. Ettersom det eies av Disney, får du både Disney+ og ESPN+ med som en pakkeløsning om du kjøper abonnementet til Hulu for 5,99 amerikanske dollar i måneden.

Dette er med andre ord en stor samling av de største kanalene og tilhørende programmer og serier. Dette er for deg som elsker å strømme tv online og liker en god og hyggelig seriekveld. Men det er en ulempe. Hulu er beregnet for amerikanske seere, og du må befinne deg i USA om du vil benytte deg av tjenesten. Heldigvis finnes det en mulighet! Du kan laste ned et VPN-program til din datamaskin, smarttelefon eller nettbrett og få se Hulu i Norge.

Hva er en VPN?

VPN står for Virtual Privat Network, og er et program som gir deg tilgang til tjenester, og lar deg surfe trygt på nett. En VPN skjuler nemlig informasjon fra deg og din server, slik at ingen kan se din IP-adressen. Dette gjør at nettlesere og websider ikke kan finne informasjon om deg, og du ferder sånn sett trygt og sikkert på internett.

I tillegg kan et VPN-program fungere som en tunell eller portal til mere innhold. Dersom du bruker VPN og skjuler IP adressen din, kan ikke nettleseren du er på spore hvor i verden du befinner deg. Dette gjør at du kan få tilgang til for eksempel Hulu, eller andre strømmetjenester som ikke tilbys i Norge. Noen strømmetjenester har også et utvidet film- og seriebibliotek i de amerikanske abonnementene.

Hvordan laste ned en VPN?

Du kan raskt og enkelt laste ned et VPN-program til din datamaskin, ved å søke og finne din ønskede VPN utbyder. Hvis du er usikker på hvilken du skal velge, kan du lese en VPN test og finne den som passer deg. De beste VPN skal man ofte betale for, men det finnes også gode gratisvarianter. Her er det mulig å støte på noe reklame innimellom, men det er et godt tilbud dersom du ønsker å spare penger. Flere av utbyderne tilbyr også apper som kan lastes ned til smarttelefonen eller nettbrettet.

Når den er lastet ned kan du velge den serveren du ønsker å strømme fra, for eksempel USA om du ønsker å se på Hulu. Deretter starter du nettleseren, og vipps så har du tilgang til uendelig med innhold. Nå kan du strømme filmer og serier i timevis, og aldri bekymre deg for å ha for lite innhold.

Spill nettcasino gratis

0
Spill nettcasino gratis

Som vi alle vet har online casino bransjen virkelig ekspandert, ja det har rent eksplodert, i sine tilbud og det kommer stadig nye aktører på dette lukrative markedet. For oss forbrukere og spillere er dette en god tid for å hoppe på. Dersom du ønsker å finne frem til et godt norsk casino å spille på kan du se på sider som norsk-casino.io, og finne rett sted å melde deg inn.

Slik tar du opp film fra Zoom

0
Slik tar du opp film fra Zoom

Den siste tiden har fler og fler blitt nødt til å jobbe hjemmefra. Videokonferanser, online skole og møter over zoom ligger nå helt naturlig for oss, og har blitt en hverdagssak. Det har også vist oss hvor enkelt det er å «møte» venner og kollegaer og kan på mange måter gi mer enn en alminnelig telefonsamtale. Her kan du lære hvordan du kan ta opp samtaler på Zoom med Audials.

Det kan være smart å ha et opptak av et viktig møte, eller undervisningen på skolen. Da kan du se tilbake på opptaket og få med deg viktige detaljer og informasjon. Det er viktig å informere personene som deltar i Zoom samtale at du tar opptak av samtalen, etter som det er ulovlig å filme noen uten samtykke. Så lenge alle parter er informert og har godkjent dette, er det ingen fare.

Hvordan ta opp en Zoom samtale

Å ta opp og laste ned en Zoom samtale med Audials er raskt og består av tre enkle steg. Du starter med å laste ned Audials Movie, en windows software som er gratis. Dette krever ingen registrering og du kan enkelt avinstallere programmet senere om du ønsker. Heretter starter du programmet og bytter til Video Streaming funksjonen. Nå kan du velge Zoom som ønsket plattform og følge instruksjonene som står på skjermen din. Opptakeren er nå klar og du kan åpne Zoom appen og starte møtet, opptaket vil starte med det samme. Når møtet og opptaket er ferdig vil Audials Movie automatisk lagre det. Lær mer om dette hos configmgr.no.

Opptaket kan lagres i forskjellige filformat, for eksempel MP4, WMV, AVI, 3GP osv. Du burde forsikre deg at vinduet med Zoom møtet vises i tilstrekkelig størrelse for å sikre best mulig opptak. Du kan lese mer om slikt på gigacon.no. Nå har du vellykket tatt opp et zoom møte som du kan se om igjen. Du kan bruke opptaket til å få en bedre forståelse av innholdet, og høre informasjonen som blir gitt på nytt, slik at du får mest mulig ut av ditt møte. 

Audials

Audials er svært anerkjent og har utviklet en programvare som har mottatt utmerkelser fra fagpublikasjoner. Deres kjernefunksjoner blir brukt av millioner av mennesker over hele verden og er kjent for å være svært brukervennlig. De tilbyr en rekke tilleggsytelser i sine programmer, helt uten ekstra kostnader. Audials kan brukes på en rekke forskjellige applikasjoner og streaming verktøy. Prøv selv i dag og oppta det som er viktig for deg.

I takt med at mer av hverdagen og arbeidslivet foregår online over zoom, er det smart å kjenne til alle funksjoner rundt det, som kan gjøre din hverdag lettere. Prøv Audials for å ta opp film fra zoom møter og opplev bekvemmeligheten av å kunne se et opptak igjen og igjen. Nedlastningen er rask og enkelt og krever svært lite fra deg som bruker. Du har tilgang til Audials programmer spesielt designet for opptakelser, som er kjent og elsket verden rundt.

La deg underholde av Gaming

0

Ideen om å utvikle videospill ble en realitet i 1940-årene. Det første videospillet ble derimot ikke utviklet før i 1958. Dette var et spill som omhandlet tennis. I 1962 ble det klassiske videospillet Spacewar lansert. Dette var en revolusjonerende utvikling for det som kan betegnes for videospill i dag.

Den første spillkonsollen ble lansert i 1972. Dette førte til at spillindustrien raskt kunne tilby flere spennende spill på verdensbasis. Siden den gang har det blitt utviklet utallige spillplattformer for  spillentusiaster. Slike plattformer kan blant annet være en Gaming PC, TV eller en spillkonsoll. I dag kan du også spille på mobilen eller andre bærbare enheter.

Bingo og annen spillunderholdning

Allerede på 1500-tallet ble det første lotterispillet lansert i Italia. Dette førte selvsagt til en økende interesse for lotterier. I Norge var det Bingo som var i fokus når det gjaldt spillunderholdning. Moderne Bingo ble spilt for første gang på 1930-tallet. Det var amerikanerne som først fattet interesse for Bingo.

Nordmenn fattet også interesse for Bingo. Dette er derfor et spill som de fleste kjenner til. Dersom du ønsker å spille Bingo på nett, er Maria Bingo et godt alternativ. Her kan du også spille casinospill, om foretrekker det i stedet. Mange foretrekker allikevel å spille videospill. I dag betegnes denne spillsjangeren for Gaming.

Økende interesse for videospill

Interessen for videospill har økt i de senere årene. Dette grunner mye i at det stadig utvikles nye videospill som  fenger interessen. De ulike videospillene, kan klassifiseres innen forskjellige sjangre. Du kan derfor velge blant sjangre som strategispill, simulasjonsspill, ferdighetsspill og actionspill. Du finner derfor raskt en sjanger som passer for deg.

Dagens videospill kjennetegnes gjerne av at flere spiller samtidig. Dette er derfor en sosial aktivitet som garantert fenger de aller fleste. I dag er det vanlig å spille videospill online. De mest kjente online videospillene er Dota 2, Heroes of the Storm og League of Legends. Fortnite er også et velkjent videospill som spilles mye i dag.

Benytt tidsriktig gamingutstyr

Videospill kan som regel kategoriseres innen det som betegnes som Gaming. Dette er en spillaktivitet som fenger spillentusiaster i alle aldre. For at du skal få mest mulig ut av dine spilleomganger, bør du gå til anskaffelse av gamingutstyr. Dette er spillutstyr som gjerne omfatter en Gaming PC, hodetelefoner og tastatur.

Du kan også få utbytte av Nintendo, Playstation eller Xbox. Med riktig spillutstyr vil du få større glede av videospillene. Spillutstyr som kan benyttes til PC omfatter gjerne harddisk og tastatur i sterke farger. Du får den riktige stemningen ved å bruke et Gamingbord og tilhørende stol. Du vil også ha behov for et headset med mikrofon.

Bruk av streaming i Gaming

Det utvikles stadig innovative virkemidler som skal gjøre spillopplevelsen bedre. Det er vanlig å benytte seg av streaming. Dette er et verktøy som bidrar til at spillerunder kan vises live. Det er som regel en spiller som streamer seg selv. På denne måten kan du følge med på, når spilleren både kommenterer og spiller.

Twitch og YouTube er sosiale medier som ofte benyttes til streaming. Slik videreformidles spennende spilleomganger til utallige interesserte på en gang. Det er ikke nødvendig med mye utstyr for at du skal kunne streame. Det er også enkelt å registrere seg med en konto på en streamingkanal. Både turneringer og andre arrangementer, kan vises live på denne måten.

Sosiale fordeler med videospill

Gaming kan være sosialt for den som spiller sammen med andre. Spillerne kommuniserer ved bruk av både tastatur og mikrofon. Det er mulig å spille sammen med både venner og bekjente. Du kan derfor oppleve at videospill kan bidra til et sosialt fellesskap. Mange hevder derfor at videospill kan gi sosiale fordeler.

Dette er Teknologien Bak Live Casino

0
Dette er Teknologien Bak Live Casino

Det å spille på nettet er populært over hele verden, også her i Norge. Et casino på nett kan by på mye spenning, og live casino er en av kategoriene som byr på mest av dette. Når du ikke kan reise til Las Vegas eller noen av de andre stedene som er berømte for sine spillsteder, er live casino et godt alternativ. Da får du den samme opplevelsen levert akkurat dit du befinner deg, enten det er på bussen, i sofaen hjemme i stua eller på hytta.

Gratis programvare du kan prøve i dag

0
Gratis programvare du kan prøve i dag

Det lurer god gratis programvare rundt hvert eneste hjørne, og derfor er det en god ide å sette deg litt inn i hva du kan prøve allerede i dag. Kanskje er det noe du ikke har oppdaget enda?

Gratis underholdningsprogramvare på nettet

Det er ingen tvil om at det er et stort underholdningstilbud online, som er mye større enn vi kunne forestille oss at det ville bli for bare noen få år siden. Nå kan du finne alt du er på jakt etter av film, seirer og spill med bare få klikk på nettet, og det er ikke lenger sånn at underholdning bare er forbeholdt kino eller tv. Selv helt nye filmer som du tidligere måtte se på kino for å få med deg først, blir når sluppet tidlig på strømmetjenester, så du kan se helt nye storfilmer hjemme.

Det er helt klart mye underholdningsprogramvare som koster penger, men det er også utrolig mye som er gratis. Finn gode programanbefalinger når du skal finne frem til den beste gratis programvare på nett.  Så er du helt sikker på at du finner god og gratis programvare som ekspertene anbefaler.

Kan man spille gratis spill?

Det er mye spilleprogramvare på nettet som er gratis, og du behøver ikke alltid betale for spill. Det er mye bra spill som du kan spille uten å betale, og det gjør at man kanskje kan investere litt ekstra i spilleprogramvare som koster penger.

Når du spiller Casino ONline, kan det være både gratis og noe du betaler for, og det er mange som vil argumentere for at dette er den beste underholdningen online. Man kan for eksempel strømme hvordan man spiller for et større publikum, noe som har gjort spill på nettet enda mer populært, og enda mer tilgjengelig for et massepublikum på nettet.

Direktestrømmemediet Twitch gjør det eksempelvis mulig å spille sammen med andre som man aldri har møtt, eller få innblikk i en spillverden man kanskje ikke kjenner til fra før. Det er mange som har isn sosiale base gjennom spill, selv om det kan se ensomt utenfra. Det at det er noe man aktivt kan gjøre sammen, bidrar også med å stadfeste spill som den beste underholdningen på nettet, når man sammenligner med film og strømmetjenester.

Programvare til mobiltelefon

De fleste av oss har mange apper som vi bruker hver dag, og programvare som brukes på mobiltelefonen. Men hvordan skal man egentlig velge hvilke apper man vil bruke? Er alt like trygt, selv om det er helt gratis? Det er mange apper som er helt gratis når man ‘kjøper’ dem, men som tjener penger på at det er reklamer i appen. Det gjelder for eksempel YouTube og mange spill som man kan spille på telefonen. Da er det som utgangspunkt ikke apper man betaler for, men man kan velge til betalte løsninger – som YouTube Premium eller at man kjøper seg flere liv i et spill, for eksempel, men programvaren er allikevel gratis som utgangspunkt.

Derfor er det lurt å være obs på om hvorvidt en programvare på nett er helt gratis, eller bare gratis til et visst punkt. Det kan nemlig utgjøre en stor forskjell for hvordan du vil bruke den, og hvor mye du får bruk for den, hvis du for eksempel allikevel blir nødt til å betale for de funksjonene du trenger. Det kan man heldigvis lese om i gode anbefalinger før man velger en tilsynelatende gratis programvare.

Bruk en app til spill og underholdning

0
Spill nettcasino gratis

Allerede på 1990-tallet ble den første smarttelefonen utviklet. Siden den gang har den teknologiske utviklingen ført til at du stadig får tilgang til nye varianter av smarttelefonen. Den første smarttelefonen inneholdt tjenester som kalender, kalkulator, e-post og spill. Rundt år 2000 ble den første smarttelefonen med berøring av skjerm lansert.

I 2007 ble velkjente iPhone lansert i det internasjonale markedet. Allerede i 2008 ble operativsystemet Android lansert. I den forbindelse ble det også utviklet en rekke tjenester, som i dag betegnes som apper. Disse appene kan brukes i forbindelse med trening, musikk, spill og annen underholdning.

Spill spennende poker på mobilen

Stadig flere nordmenn spiller poker og andre casinospill på nett. I forbindelse med dette er det mange pålitelige nettsteder som har apper slik at du kan spille på mobilen din. En slik app gjør det enklere å spille poker og andre casinospill, uavhengig av hvor du befinner deg. Du trenger derfor ikke å være i nærheten av en PC, for å la deg underholde av casino.

En slik app er enkel å laste ned på både Android og iPhone. Du kan deretter logge inn på din spillekonto uten problemer. Her kan du administrere innskudd, uttak og samt se din spillhistorikk. Du kan spille spennende runder i poker på nett. Det er også mulig å delta i pokerturneringer sammen med andre pokerspillere.

Bruk en underholdende musikkapp

Allerede i 1957 ble verdens første musikk-app lansert. Det var forskeren Max Vernon Mathews fra Bell Laboratories som utviklet denne appen. Dette var et dataprogram som var designet til å produsere digitale lyder ved bruk av en datamaskin. I dag finner du utallige musikk-apper som kan lastes ned på både iPhone og Android.

Spotify er en av verdens mest brukte musikk-apper i dag. Dette er en app som fungerer ved bruk av streaming av musikk. Denne appen er både brukervennlig og praktisk for deg som ønsker å høre favorittmusikken på mobilen. Tidal er en annen musikk-app som stadig blir mer populær. Denne appen er kjent for å tilby en utmerket lydkvalitet.

Spill et spennende mobilspill

I dag finner du utrolig mange gratis apper som kan benyttes til spill og underholdning. De fleste apper kan lastes ned i en prøveversjon. Denne prøveversjonen er gjerne gratis. Du kan også velge om du vil benytte deg av et betalt abonnement eller ikke. De fleste mobiler leveres i dag med mulighet for spill og underholdning.

Du kan derfor spille morsomme mobilspill som Angry Birds, Mega Jump og Tiny Wings direkte på mobilen. Dette er mobilspill som du gjerne må laste ned selv, ved bruk av Google Play eller App Store. Både Xbox og Nintendo har lansert spill som kan benyttes på mobilen. Dette er spill som Forza Horizon 4 og The Legend of Zelda.

Last ned en bok-app

I den senere tid har det blitt populært å benytte seg av lydbøker og e-bøker på mobilen. Slik får du med deg innholdet i bøker, uavhengig av hvor du befinner deg. Du kan velge å lese en e-bok direkte på din Android, iPhone eller nettbrett. Dette gjør du enkelt ved benytte deg av Google Play eller App Store.

Stadig flere eksterne aktører velger å tilby e-bøker og lydbøker i dag. Dette er et tilbud som i stor grad kan erstatte den tradisjonelle boken. Forsøk gjerne å laste ned appene Storytel, BrettBoka eller Allbok. Dette er populære apper som kan brukes for deg som er glad i bøker. Slik får du alltid tilgang til nytt lesestoff.

Lag din egen mobilapp

Det er ikke alltid du klarer å finne en app som tilfredsstiller dine forventninger. Dersom du savner en app i det norske markedet, bør du undersøke om du kan lage en selv. Stadig flere aktører tilbyr verktøy som gjør det enkelt å utvikle apper i dag. Du kan også be om profesjonell hjelp til  utvikle en underholdningsapp.

Slik kan du enkelt få tilpasset en app som kan brukes til både underholdning og spill. Før du begynner arbeidet bør du bruke god nok tid på planlegging. Du kan lage en app til både Android og iPhone. Dersom du er heldig kan du også tjene noen kroner på appen. Mange apper kan lanseres i relasjon med Facebook eller en nettside.

Slik tar du skjermbilde på Mac

0
Programvare som gjør hverdagen litt lettere

Et av de vanligste spørsmålene blant nye Mac-brukere, er hvordan en kan ta et skjermbilde. Denne funksjonen kan være nyttig i flere sammenhenger, og det er slett ikke vanskelig å gjennomføre. Et skjermbilde kan bli tatt på flere forskjellige måter, avhengig av hvilket format du ønsker bildet i, hvor mye du vil ta bilde av og hvordan du skal bruke skjermbildet.

MacBooker har mange hurtigtaster for å gjøre brukeropplevelsen bedre og enklere. I denne guiden skal vi vise deg hvordan du kan ta skjermbilde på ulike måter: Fullt skjermbilde, delvis skjermbilde, skjermbilde av Touch Bar, fullt og delvis skjermbilde til utklippstavle og skjermbilde av Touch Bar til utklippstavle.

Skjermbilde til utklippstavle

Dersom du ønsker å ta et skjermbilde til utklippstavlen, har du tre alternativer. Utklippstavlen er det stedet hvor kopiert materiale lagres, og du kan lime dette inn i andre programvarer ved å trykke på: Command + «C».

Skjermbilde av Touch bar til utklippstavle: Command + Shift 6

Fullt skjermbilde til utklippstavlen: Control + Command + Shift 3

Delvis skjermbilde til utklippstavle: Control + Command + 4

Vanlig skjermbilde

Et vanlig skjermbilde kan gjøres på følgende måter:

Skjermbilde av Touch bar: Command + Shift + 6

Delvis skjermbilde: Command + Shift + 4

Fullt skjermbilde: Command + Shift + 3

Et fullstendig skjermbilde vil ta et bilde av alt som er synlig på skjermen – fra nettleser til apper. Ved å dra skjermbildet inn i «Bilder» kan du gjøre spesifikke utsnitt dersom du ønsker å fjerne elementer fra skjermbildet, men den mest effektive metoden er å ta et delvis skjermbilde direkte.

Med et delvis skjermbilde kan du bruke musen og tegne en rektangel etter du har tastet inn kombinasjonen. Du kan også bruke mellomrom-knappen for å klikke på elementene du ønsker å ta et skjermbilde av.

Touch bar metoden vil simpelthen ta et automatisk bilde av din Touch Bar. Tastatursnarveiene gjør at du enkelt kan utføre kommandoer og øke produktiviteten. Selv om det kanskje kan virke komplisert i første omgang, er denne skjermbilde metoden en effektiv måte å jobbe på.  Kopier gjerne inn formlene i notatene dine, slik at du har en enkel huskeliste tilgjengelig ved behov.

Oppsummering

For å ta et vellykket skjermbilde er det viktig at du trykker på tastene i riktig rekkefølge og holder disse inne samtidig. Avhengig av hvilken kombinasjon du bruker, vil skjermbildet skje automatisk. Et vanlig skjermbilde lagres på skrivebordet ditt og filnavnet vil basere seg på den aktuelle datoen du tok skjermbilde.

Det er mulig å ta skjermbilder på andre måter dersom du for eksempel vil ha skjermbildet i et spesifikt format som JPG eller PGN. For å gjøre dette må du bruke Preview-funksjonen, også kalt forhåndsvisning. Lokaliser «Fil»-knappen og trykk på «Ta skjermbilde». Deretter velger du om du vil ta skjermbilde av hele skjermen eller et utsnitt, og du får valget om hvilket format du ønsker å lagre filen i.

Du har mange måter å ta skjermbilder på, og de forskjellige metodene gjør det enkelt å få skjermbildet i riktig format, filnavn og størrelse. Med disse enkle kombinasjonene har du nå lært deg hvordan du tar skjermbilde på din Mac.

Prøv smart investeringsprogramvare

0
Prøv smart investeringsprogramvare

Det er skjedd en rivende utvikling når det kommer til investering på nettet. Nå kan du prøve smart programvare som gjør det enklere å investere online. Det kan du lese mer om her, så kan du komme i gang med å investere allerede i dag.

Spill online casino- med gratis spins

0
Gratis programvare du kan prøve i dag

Under den pågående Covid-19 pandemi, så er mange av oss tvunget til å tilbringe mer tid innenfor husets fire vegger, enn det som vi kanskje pleier å gjøre. Dette skaper et større behov for online underholdning. Hvis du ennå ikke har prøvet lykken på et online casino, så har du masser av online underholdning i vente. 

For deg som er ny spiller

En av fordelene med å være en uslepen diamant i casinoet sin verdenen, er at de fleste nye spillere får en generøs velkomstpakke, når de begynner å spille online casino. Du får altså mulighet for å prøve spillet, uten at det koster deg nogen penger. De forskjellige natt casino kjemper om kundene, og ofte så kan du gå etter det ene gode tilbudet etter det andre. Det er ikke noe i veien med å være spiller på flere forskjellige nett casino, hvis det er det du har lyst til. 

De fleste velkomsttilbud inneholder gratis spinn, noe som gir deg mulighet til å prøve de mange spennende spilleautomatene, uten at du skal bruke dine egne penger på det. Hvis du er heldig, så vinner du jackpoten med hjem. Det anbefales altså at du går etter velkomsttilbud, og bonuser som er fullpakket med gratis spinn. På denne måten kan du bli introdusert til nettcasino, uten at det koster deg noe. 

Du skal selvfølgelig også velge å spille på et online casino, hvor det er muligheter for å spille på de beste spilleautomatene, og de beste casino spill på markedet. Et godt eksempel på dette, er at du spiller et sted som tilbyr spill fra spillutvikleren NetEnt. Den svenske spillutvikleren NetEnt, er kjent for sine innovative spilleautomater, og er helt sikkert et valg, som du ikke vil angre på. 

Finn de beste online spill

Når du skal finne et godt online casino, så skal du se på hvilke spill de kan tilby. Du skal selvfølgelig også velge et velrenommert casino, med gode anmeldelser. Ut over dette, så skal du se på hvilke tilbud og bonuser, som de forskjellige spill utbyderne kan tilby deg. Det er alltid en fordel med et godt velkomsttilbud, sånn at du får mulighet for å spille noen forskjellige spill. Det finnes så mange forskjellige spill, så det gjelder om å finne et som fanger interessen din, og hvor det samtidig er store muligheter for å vinne. 

NetEnt er kjent for at det medfølger store bonuser til spillene, og dermed også store vinnersjanser. Hvis du har lyst til å bruke online casino som avkobling på reiser, eller under transport, så skal du ha fokus på å velge et casino, hvor det er gode muligheter for å spille via telefonen. I dag så er mobil casino en mer og mer integrert del av nett casino, og flere nett casino gir deg også mulighet for å få gratis spinn via mobiltelefonen. 

Online underholdning for alle

I dag så er det utrolig mange muligheter for online underholdning, hvor online casino er en av de mest populære. Grunnen er enkel, det er utrolig morsomt å spille, og hvis man er heldig, så vinner man en av de store pengepremiene. 

Når man har bruk for en pause fra casino, så kan du ta turen forbi en av de mange strømmetjenester, og dykke ned i de norske filmskattene. Eller hva med å se film for de matglade, mens du spiser noe lekker mat. 

Freeware VS Shareware

0
Freeware VS Shareware

Fortsatt er mange forvirret. Hva er forskjellen? Hvordan kan jeg vite om programmet virkelig er gratis? Fortvil ikke. Her er forklaringen.

OREO lager asteroide-sikker kjeks-bunker – i Norge!

0
Gratis programvare du kan prøve i dag

Melding til alle OREO fans og aliens: Ikke vær bekymret. Dersom en asteroide treffer jorden vil det fortsatt eksistere Oreo kjeks. Oreo har bygget et dommedags-hvelv.

Facebook vil strømme jentene!

0
Dette er Teknologien Bak Live Casino

Under siste verdensmesterskapet brøt kvinnene en ny barriere med over en milliard seere. Snart kan du se kvinnefotball med gratis programvare.

Populær Programvare